www.tillverkning-sverige.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0

I den nya versionen av PcVue programvara, som är redigerad av ARC Informatique, betonas möjligheten att öppna upp länkar till nya protokoll, som till exempel integrering av OPC KEPWARE servrar och Smart Generator Step7 ®. Version 9.0 kännetecknas av viktiga nyheter som bidrar till att ytterligare minska installations- och driftskostnader vid processuppföljning av projekt och verktygslösningar.

PcVue 9.0
PcVue, som utvecklades 1985, är nu en ny generation SCADA-programpaket som skiljer sig genom sin avancerade ergonomi och kraftfulla objektorienterade verktyg. Den förkortar utvecklings- och grupperingsledtiderna för bevakning av applikationer som omfattar industriella processer och verktyg, vare sig de finns i monteringsfabriker eller inom kemikalie-, läkemedels- eller matindustrin. Den kan även användas för infrastruktur av motorvägar, transport eller elkraftteknik. Vid utvecklingen och uppgraderingen av PcVue, kunde ARC Informatiques dra nytta av företagets samlade erfarenhet som täcker över 38 000 licensierade installationer.

Redan i början av utvecklingsarbetet av PcVue 9.0, lades tonvikten på att öppna upp
systemen och integrera nya protokoll. Till att börja med integrerades servrar från OPC KEPWARE, som är världsledande inom kommunikationsprotokoll. Därefter började man bunta ihop för att möjliggöra integrering av över hundra nya reglerteknikprotokoll. Förutom de som redan ingår (Siemens, Schneider med flera), stöder systemen varumärken som bland annat Allen Bradley, Beckhoff, Honeywell, Mitsubishi och Yokogawa. Genom tillägget med Smart Generator Step 7 ®, minskades utvecklingstiden genom att förena övervakningsdatabasen med Siemens automatiska styrsystem. Slutligen har konfigurationsfildelning via FTP-servrar naturligt integrerats i produkten. Detta gör det möjligt att lagra eller läsa information på en FTP-server. Framför allt kan rapporter automatiskt överföras och göras tillgängliga på nätet.

PcVue 9.0 är ett av de första SCADA-verktygen på marknaden som fullt ut fungerar på Windows 7, Windows Server 2008 och SQL Server 2008. Men det är också kompatibelt med Windows XP, Windows Vista, och Windows 2003 Server för fullt ut tillmötesgå de många kunder som redan använder tidigare versioner av PcVue.

PcVue V.9 utmärker sig även av de betydande förbättringarna av ergonomi och användarvänlighet:
- FactoryLinkTM Smart Generator har uppgraderats ytterligare så att migrationen till PcVue blivit ännu enklare. Förutom konvertering av all grafik (kopior, symboler och mallar) och den befintliga basen, möjliggör den senaste versionen av FactoryLink Smart Generator automatisk omvandling och presentation av TCP-kommunikationsobjekt och användaranpassad information. Den tar även hänsyn till kraven på tag scaling.
- CAD Smart Generator används för import av CAD-filer. Med sina naturliga gränssnitt för integrering av CAD-filer (dwg, dxf), kan CAD Smart Generator användas för att länka AutoCAD ® block referenser med PcVue objekt. PcVue 9.0 efterliknar en skapad bild med bitmapbakgrund, tillsammans med animerade symboler och alla motsvarande variabler, för att ersätta varje källa där filblockering uppstår.
- I PcVue 9.0 grafiska gränssnitt ingår många förbättrade funktioner. För att underlätta arbetet och tillgodose behoven kan modeller och 3D-symboler nu sparas i textformat. Det innebär att objekten kan skapas genom externa verktyg, för att skära ner på ledtiderna och minska riskerna för misstag. Fönster för filtrering, sortering och analysering av larm eller inställningar är ännu enklare med V9-versionen. Inställningarna som fönstren nu stöder har avancerade sorteringsfunktioner och pop-up fönster. För att övervaka en händelse inom en viss tidsram, stöder fönstren nu filtrering av start- och slutdatum eller startdatum och riktning, vilket gör informationen lättare att komma åt.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare