www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Technology® lanserar en ny 802.11abg radio med bättre överföring av Ethernet datapaket som stödjer krävande industriella protokoll

RLXIB-IHW radio från ProSoft Technology® är inte bara eftergiven 802.11, utan drar även nytta av en specifik utveckling för att, under de bästa villkor, kunna stödja överföringen av krävande industriella protokoll.

ProSoft Technology® lanserar en ny 802.11abg radio med bättre överföring av Ethernet datapaket som stödjer krävande industriella protokoll
802.11abg radio ...
Wi-Fi (som benämns IEEE 802.11 standardiseringsserier) frambringar mycket intressanta egenskaper till industrimässiga automationer: extremt hög säkerhetsnivå (802.11i), flexibilitet, omvänd driftsduglighet. Men den är designad för kontor och hemmabruk, och när det handlar om överföringar av industridata kan det förekomma en del begränsningar som resulterar i att sändningarna inte alltid passar för fabriksautomationssystem (dessa resultat beror mestadels på det sätt som Ethernet datapaket sänds). Förutom att RadioLinx stödjer standarden, finns här även funktioner som tillåter radion att optimera överföringar av krävande industriella protokoll.

Den nya RadioLinx RLXIB-IHW tar med sig fördelarna med trådlös kommunikation in i industriautomationssystemen. Eftersom den stödjer 802.11abg standarder, gör RLXIB-IHW det möjligt för teknikern att minska arbetstiden på fältet och istället ägna sig åt programmering, underhåll och andra arbeten: han behöver inte går nära lådan med radioapparaten (som ibland är svår att nå), öppna dess dörr (vanligtvis behövs en nyckel) och där placera en kabel mellan sin dator och PLC (det behövs en plats för datorn i närheten av PLC på en sträcka kortare än kabelns längd.) ...

... som passar industrins behov
Förutom att överensstämma med 802.11 standarder, stödjer även RadioLinx RLXIB-IHW optimala överföringar av datapaket. Beroende på trafikbelastningen passar de flesta Wi-Fi inte industrins automatiseringsbehov (vilket resulterar i sändningsförluster inom stegnätet).

RadioLinx RLXIB-IHW använder en specifik signaltillverkningsalgoritm utvecklad av ProSoft Technology, för förbättrad trafik av paketdata. Detta gör att man bättre kan använda hela bandvidden, och datan behåller den höga nivå på genomströmning som efterfrågas av industriautomationens tekniker.

Industriella Atomationsprogram
RadioLinx RLXIB-IHW kännetecknas av Power over Ethernet (PoE). Endast en kabel (istället för 2) behövs för att koppla radion till Ethernets nätverk och ge den kraft. Detta är en särskilt intressant egenskap för tidsbesparing och förenkling av installationsarbetet.

Värt att notera, RadioLinx RLXIB-IHW stödjer seriell inkapsling. Detta gör det enkelt att använda seriella enheter och integrera dem in i Ethernets kontrollsystems huvudsakliga uppbyggnad.

Den nya radion, RLXIB-IHW, är jämförbar med dess föregångare, RLX-IHW, och har en enastående prestanda för både IEEE 802.11bg (2.4 GHz band) och 802.11a (5 GHz band) integreringar: en mer kraftull processor tillåter högre hastighet av data och signaler, som från användarens sida sett resulterar i bättre genomströmning.

RadioLinx RLXIB-IHW kan användas som Master (Industrial HotspotTM), repeater eller trådlös radioknut. En unik version av RLX-IESC finns att tillgå som tillåter förbindelser av fjärrstyrda enheter till reducerat pris. Som industriapparater har RLXIB-IHW och RLX-IESC ett fodral, förlängt arbetsområde, konformitet med stöt- och vibrationstandarder, certifikationer för explovisa områden, DIN-skeneinfattning etc.

Varje produkt från ProSoft Technology innefattas av en treårig garanti och obegränsad teknisk rådgivning.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare