www.tillverkning-sverige.com
ARC INFORMATIQUE

Toulouse Tramway väljer den senaste versionen av PcVue

I Toulouse järnvägssystem ingår Roiret Transport, dotterbolag till Vinci Group, som valt PcVue mjukvarulösning från förläggaren ARC Informatique för bevakning av de nya spårvägssystemens centraliserade tekniska administration (CTM). Efter Lyons spårvägar och tunnelbanorna i Singapore och Santiago (Chile), är Toulouse det trettionde stadssystemet som väljer denna lösning. Varje dag tar PcVue hand om den nödvändiga informationen för transport av fler än 10 miljoner passagerare runt om i världen.

Toulouse Tramway väljer den senaste versionen av PcVue
PcVue är en centraliserad bevakningsmjukvara (SCADA) med en installerad bas på fler än 38.000 licenser globalt. I dess järnvägsversion används den för att övervaka CTMs utrustning, det vill säga spårutrustning av nätverket. Den inkluderar elektriska transformatorbyggnader, stationer (biljettkontor, reseinformationsterminaler etc), interkom, CCTV och ibland även spårsignalssystem. I praktiska termer, om till exempel en biljettmaskin går sönder, sänder mjukvaran ett larm till operatören i centralens kontrollrum så att ett lämpligt ingripande kan ske. I fallet med Toulouse spårvägar samverkar PcVue med ett trettiotal kontrollörer för de 18 stationerna (en för varje station). Mjukvaran tar i realtid hand om 15.000 till 20.000 informationsposter. Den kan även köra program som hanterar större volymer med upp till flera hundra tusen hanterade variabler.

- Först uppskattade vi ARC Informatique’s förmåga att utveckla specifika protokoll, framför allt för CCTV. Detta gör det möjligt för oss att samverka med nätverkets övervakningsdatorer som har ’affärs’-protokoll och alltså säkerställer installationens kontinuitet. Dessutom tillhandahåller PcVue en ’VCR’-funktion som spelar in händelserna. Till exempel, om en olycka inträffar vid en järnvägsknut kan hela händelseförloppet före incidenten spelas upp. Till sist, IntraVue-modulen gör det möjligt för PcVue att kontrollera och integrera utrustning såsom CCTV-kameror direkt på ett TDP/IP-nätverk. Det är inte längre nödvändigt att använda en PC avsedd för varje enskild typ av utrustning, förklarar Mr Clarenne, Affärschef vid Roiret Transport.

I centralernas kontrollrum finns vanligtvis en datoriserad arbetsstation för signalering, en annan för CTM och ytterligare en annan för AVLS (Automac Vehicle Location System). Det som är enastående med PcVue är att det kan integrera allt. Signalfunktioner kan inkluderas på CTM-skärmen. I detta fall, med endast två skärmar, kontrollerar operatören CCTV, interkom med tågen eller stationerna etc.

PcVue tillhandahåller även en ursprunglig hantering av multiskärmsdisplayer och videos. Animerad grafik, som hanterar de efterfrågade kombinationerna för färgläggning av objekten, tillhandahålls i form av bibliotek (skenströmskretser, switchar, signaler etc). Utvecklingsutrustning finns tillgänglig som standard för samverkan med tredjehandsprogram (spårbildning, space-time plots etc).

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare