www.tillverkning-sverige.com
Ingersoll Rand

Pit Boss dräneringspumpar

Ingersoll Rand Industrial Technologies med divisionen ARO Fluid Technologies introducerar en ny rad bärbara luftburna dräneringspumpar som är speciellt utvecklade för gruvdrift, konstruktion, pumpgropar och andra arbeten där en tillförlitlig och solid dräneringspump efterfrågas. Pit Boss pumpar är byggda för att hantera de tuffaste arbetsförhållanden samtidigt som de säkerställer höga flöden av upp till 821 L/min. De är huvudsakligen utrustade med en pumpdiafragma som räcker upp till fyra gånger längre än jämförbara modeller samt en patenterad luftmotor som garanterar ett arbete utan bekymmer som isbildningar och driftstopp.

Pit Boss dräneringspumpar
Pit BossTM-pumpar levererar industriledande prestanda med en kraftfull insugningshiss och imponerande flöden av upp till 821 L/min för att täcka de flesta krävande processer. Där semisolida och solida pumpar utgör ett problem, möjliggör optimerade tillströmningspassager vätskor med partiklar upp till 1” (25,4 mm) i diameter. Pit BossTM har även enkelriktade utsugande backventiler, som möjliggör nedsänkning i vatten om en pump behöver ställas djupt ner i en pumpgrop eller ett hål.

Pit BossTM-pumpar är byggda för att tåla extrema förhållanden och har den högsta säkerhetsnivån. Decennium av utveckling har gett upphov till en pumpdiafragma som räcker upp till fyra gånger längre än liknande modeller. Och medan andra pumpar med jämna mellanrum fryser eller drabbas av driftstopp, gör Pit BossTM pumpars patenterade luftmotordesign att arbetet kan utföras utan problem. Ett flyttbart avskärmat inlopp håller dessutom främmande partiklar borta från pumpen för att utesluta misslyckanden relaterade till pumpras.

Pumparna har även egenskaper som hopfällbara gripvänliga handtag för bekväm flyttbarhet. De finns i tre diskreta storlekar (1,5”, 2” och 2”). En integrerad bottenplatta fördelar vikten och gör det möjligt att arbeta i blöt och ostadig terräng.

Luftmanövrerade Pit BossTM pumpar är fullståndigt säkra och kan utan fara användas i riskabla och explosiva områden med risk för antändningsrelaterade gnistor.

Pit BossTM pumpar är byggda med tanke på serviceförmågan. Bultkonstruktionen tillåter snabbare och lättare underhåll, speciellt i jämförelse med liknande modeller med bandklämmor. Bekvämt tillgängliga serviceutrustningar tillhandahålls.

För ytterligare information angående ARO Pit BossTM pumpar, besök hemsidan www.fluids.ingersollrand.com
www.irtools.com

Contact: Karina Visciola
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare