www.tillverkning-sverige.com
Makino

Nya 5-axliga vertikala fleroperationsmaskinen Makino L2: Optimal lösning för produktion av högvolymdelar

Den nya Makino L2 5-axliga vertikala fleroperationsmaskinen ger hög noggrannhet och stabilitet från en ultrakompakt golvyta. Två modeller som är avsedda för indexering av tillämpningar och impellerbearbetning kommer att lanseras på EMO i Hannover i år. Båda har specialdesignats för högvolymer, tillverkningsprocesser för små delar samt är förberedda för automatisering.

Nya 5-axliga vertikala fleroperationsmaskinen Makino L2:  Optimal lösning för produktion av högvolymdelar
Bild 1: Frontvy av Makino L2

Industrier:Fordon, medicinsk utrustning, flygindustrin, hemelektronik, hushållsapparater
Användningsområden:Produktion med hög volym av komponenter

L2 erbjuder en mycket stabil och pålitlig maskinplattform för helt obevakad bearbetning av små komponenter hela dygnet tack vare sin kombination av en stel konstruktion och flexibel spindeldesign med krav på endast extremt lite golvyta. Den lilla storleken på den här maskinen betyder att den effektivt kan användas i praktiskt taget alla typer av arbetsflödesarrangemang, allt från manuell överföring av delar till automatiserad komponenthantering i robotbaserade system. Eftersom den är utrustad med en kraftfull spindel kan maskinen enkelt hantera noggrann fräsning, borrning och tappning som krävs för olika produktionsdelar - och har snabbhet och acceleration för att minska komponentcykeltiderna. L2 har dubbla direktdrivna (DD) -motorer och bromsar på A-axeln och en singel DD-motor och bromsar på C-axeln för att uppnå högprecisions 5-axlig bearbetning och hög hastighet.

L2 5-axlig Index

L2 5-axliga Index-specifikationen levereras med en 5-axlig indextabell med hög hastighet, anpassad automationsarmatur och 5-axlig bearbetningsförmåga för en mängd olika material och arbetsstycken, riktade till segmentet för hög volymhantering i olika branscher såsom fordon och medicinsk utrustning. Den kan hantera arbetsstycken upp till Ø400 mm och 80 kg i vikt. Bordet är utrustat med åtta hydrauliska och pneumatiska portar för enkel integration av automationsarmaturer. Maskinen levereras med en 16 000 rpm HSK-A50-spindel. Den automatiska verktygsväxlaren (ATC) har en kapacitet på upp till 15 verktyg eller 30 verktyg som tillvalsspecifikation med en maximal diameter, längd och vikt på 80 mm, 250 mm och 8 kg resp.

L2 5-axlig Impeller

L2 5-axliga Impeller-specifikationsmaskinen är konstruerad för höghastighets impellerbearbetning, och har två utmärkta egenskaper: ett höghastighets simultant 5-axligt bord och en 25 000 rpm-spindel. Patronväxlingstypen, 25 000 rpm-spindel (HSK-A50) levereras med oljesmörjning och levererar effekt upp till 18,5 kW och vridmoment på upp till 21,5 Nm. X-, Y- och Z-axlarna har 1 G, 0,9 G respektive 1,4 G acceleration/retardation vardera.

Båda L2-maskinerna är konstruerade för enkel integration i en rad automatiska komponentöverförings- och laddningskonfigurationer, inklusive externa lastarmar och fasta eller rörliga robotlastare. Dessa automatiska konfigurationer kan bidra till högre produktionshastigheter, kortare ledtider, minskade arbetskostnader och betydande besparingar i golvyta.

För mer information kontakta:
Andreas Walbert
Head of Marketing and Product Planning
Phone : +49 7021 503-201
E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.makino.eu

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare