www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Effektiva drivlösningar med låg komplexitet

NORD DRIVSYSTEMS nya LogiDrive standardiserade AC vektorbaserade drivenheter som är särskilt framtagna för intralogistik och bagagehantering underlättar planering, konfiguration och reservdelshantering genom att antalet varianter och systemets komplexitet hålls låga.

Effektiva drivlösningar med låg komplexitet
Bild: LogiDrive drivenheter är särskilt anpassade för intralogistik och bagagehantering och kan minska driftkostnader samt utgifter för lagerhållning av reservdelar.

Dessa nya drivenheter uppfyller krav i de högsta effektivitetsstandarderna, IES2 systemeffektivitet och IE4 eller Super Premium Efficiency för motorn i sig, och uppnår högsta effektivitet även vid delbelastning och vid låga hastigheter. De betalar därför snabbt för sig själva, redan efter ett par år eller till och med ett par månader och produktkostnaden minskar avsevärt utslaget på produktens livstid. Systemen tillåter seriekoppling av drivenheter med korta kablar.

Dessa användarvänliga system består av en vinkelkuggväxel, en IE4 permanent magnet synkronmotor och en frekvensomriktare som installeras nära motorn. Installation av enheterna sker enkelt och snabbt med snabbkopplingar. Omkopplare för underhåll, drift och riktning direkt på enheterna gör det enkelt att komma åt till exempel enskilda drivaxlar för installation eller service. Enheterna har ett hölje av lättmetall och är kompakta i storlek och enkla att hantera. De har en hög överbelastningskapacitet och finns i tre storlekar som passar typiska prestandakrav för intralogistik och flygplatsapplikationer. Hastigheter och riktningar för transportband styrs av LogiDrive frekvensomriktare. Dessa VFDs kan även beställas med en pulsgivare för mycket dynamiska applikationer. Säkerhetsfunktionerna STO och SS1 i enlighet med EN 61800-5-2 ingår som standard. Drivrelaterade sensorer kan anslutas med M12-kopplingar. Sensordata som samlas in av omriktarna kan skickas vidare till system på högre nivå vilket minskar behovet av kabelanslutningar. LogiDrive kan installeras varsomhelst i världen eftersom systemet levereras med omfattande certifikat och dokumentation. Även gränssnitt för alla vanliga bussystem finns att beställa.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare