www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Drivningar för livsmedels- och dryckesproduktion – NORD DRIVESYSTEMS deltar i Anuga FoodTec 2024 i Köln

NORD DRIVESYSTEMS presenterar sina drivningslösningar för branschen på den ledande branschmässan för livsmedels- och dryckesproduktion, den 19 till 22 mars i Köln.

Drivningar för livsmedels- och dryckesproduktion – NORD DRIVESYSTEMS deltar i Anuga FoodTec 2024 i Köln
Decentraliserade asynkrona drivsystem ger avgörande fördelar vid slutförpackning av mat och dryck Bild: NORD DRIVESYSTEMS

NORD DRIVESYSTEMS drivningslösningar utlovar hög energieffektivitetoch låg total ägandekostnad (TCO). NORD:s asynkronmotorer i slutförpackningsstegetkan ge kostnadsfördelar på upp till 50 procent vid förpackning av mat och dryck. Oftast används centralstyrda servomotorer i den här tillämpningen. Centralstyrda asynkronmotorer från NORD är å andra sidan ett effektivt och ekonomiskt alternativ. Vid användning med decentraliserade frekvensomriktare som NORDAC ON minskar arbetsinsatsen med kabeldragning, installation och behovet av komponenter som kontrollskåp avsevärt.

Om ett kontrollskåp krävs rekommenderas NORDAC PRO SK 500Pmed ett effektområde på upp till 22 kW, vilket är optimalt för branschen. 


Drivningar för livsmedels- och dryckesproduktion – NORD DRIVESYSTEMS deltar i Anuga FoodTec 2024 i Köln
Den patenterade DuoDrive-växelmotorn från NORD finns med effekter på upp till 3 kW Bild: NORD DRIVESYSTEMS

Drivningar för transportörteknik
NORD erbjuder även passande lösningar för vidare steg i tillverkningsprocessen av mat och dryck. NORD IE5+synkronmotor imponerar med maximal energieffektivitet och överträffar tidigare definierade klasser av verkningsgrad. Eftersom synkronmotorn med permanentmagnet uppnår sitt konstanta vridmoment över ett stort varvtalsspann är det möjligt att minska antalet drivvarianter i ett komplett system. Detta minskar de administrativa kostnaderna och därmed även den totala ägarkostnaden, TCO.

DuoDrive är speciellt optimerad för livsmedelsindustrins krav. Med en IE5+ motor integrerad med en spiralväxel i denna patenterade kombination av växel/motor. Genom detta uppnås inte bara hög systemeffektivitet utan även färre slitdelar och minskat underhållsarbete, vilket ger ytterligare positiva kostnadseffekter.

NORD DRIVESYSTEMS kommer att presentera dessa och fler drivlösningar 19-22 mars 2024 på Anuga FoodTec i Köln. Du hittar företaget i monter A010 i hall 7.1.

www.nord.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare