www.tillverkning-sverige.com
Steute

Nya komponenter för trådlösa nätverket sWave.NET®

Kompakt trådlös terminal för intralogistik och produktion

Nya komponenter för trådlösa nätverket sWave.NET®

Rekvisition av påfyllnadsdelar, lagerhållning, bearbetning av orderprocesser och beställningar av sändningar eller speditionsuppdrag är samtliga förfaranden som är välkända för personal som arbetar vid montering samt leverans- och plockstationer. Den trådlösa terminalen som presenteras på LogiMAT av steutes affärsenhet "Wireless" gör det för första gången möjligt för dessa uppgifter att utföras smidigare, lättare och mer flexibelt. Samtidigt är de enkla att integrera i ett företags IT-infrastruktur.

Användarna får information via en två-raders display och kan, vice versa, också skicka information till överordnade styrsystem (WMS, ERP, PDA, etc.) via tre fritt konfigurerbara knappar. Flexibilitet är garanterad, till exempel av det faktum att signaler förs vidare inom det trådlösa nätverket sWave.NET®. Detta sker via accesspunkter, som fungerar på samma sätt som en router och skickar trådlösa signaler direkt till en IP-adress, där de sedan bearbetas av företagets IT-system.

Nya terminaler kan integreras i detta nätverk i några få steg. Detta ger även enkel eftermontering, t.ex. till FIFO-hyllor, E-Kanban-hyllor, plockstationer eller andra arbetsstationer. Samtidigt blir verksamheten mer transparent, både på individuella arbetsstationer och hela företaget, eftersom ett konstant, dubbelriktat informationsflöde skapas - till exempel från plockbandet till logistikhantering eller från Kanban-hyllan till materialhantering. I vart och ett av fallen kan ytterligare trådlösa kopplingsanordningar och styrsystem integreras i det trådlösa sWave.NET®-nätverket när som helst.

steute anser att "trådlösa Kanban"-hyllor, Andon system för felindikering och oegentligheter i produktionen, samt mobila arbetsstationer i sändningszoner, kan samtliga vara exempel på typiska tillämpningar för den nya trådlösa terminalen. Denna trådlösa teknik innehåller funktioner som minimala installationskostnader, hög total överföring samt underhållsfri drift under många år.

Eftersom det trådlösa sWave.NET®-nätverket är mer eller mindre självkonfigurerande, krävs mycket liten ansträngning för att installera det. För optimerad energieffektivitet med korta aktivitetscykler måste sändar- och mottagarprocesser samordnas. När en användare skickar information via en trådlös terminal, adresserar sändaren flera olika accesspunkter i närheten samt testar transmissionssignalstyrkan för varje svar och sänder sedan signalen till accesspunkten med den högsta signalstyrkan. Överföringsvägen prioriteras regelbundet. På detta sätt garanteras korta latenstider och hög sändningstillförlitlighet.

steute på LogiMAT: Hall 5, monter F60


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare