www.tillverkning-sverige.com
Steute

Ex HS 98 lägesbrytare med analog utgång för Ex zon 1 och 21

Ex HS 98 lägesbrytare, som steutes affärsområde "Extreme" visade på SPS IPC Drives, skiljer sig från alla andra Ex lägesbrytare i steutes omfattande produktserie på grund av en mycket speciell funktion. Istället för att använda konventionell "on/off"-teknik sänder den ut en analog signal som motsvarar läget hos manöverdonet eller plunger-enheten, vilken detekteras av en integrerad Hall-givare. Beroende på vilken variant som valts matar sensorn utsignalen i en av de tre etablerade standarderna 0 ... 20 mA, 4 ... 20 mA eller 0 ... 10 V.

Ex HS 98 lägesbrytare med analog utgång för Ex zon 1 och 21
Produktfoto: Ex HS 98

Denna funktion har införts i den populära 98-serien Extreme med lägesbrytare, vilken bland annat kännetecknas av ett robust och rostskyddat aluminiumhölje med ett lock av rostfritt stål, höga skyddsklasser och dimensioner som uppfyller DIN EN-standarden 50041. Olika ställdon kan monteras i förskjutna positionerna 4 x 90o. Detta innebär att den analoga lägesbrytaren flexibelt kan integreras i sin omgivande konstruktion, inte minst eftersom den även kan programmeras individuellt i fabriken och därmed perfekt anpassas till den aktuella tillämpningen.

Den explosionssäkra 98 HS-varianten är ATEX/IECEx-godkänd för användning i gas Ex-zon 1 och 2, samt damm Ex-zon 21 och 22. Kombinationen av funktioner gör denna robusta analoga lägesbrytare perfekt för tillämpningar som exakt lägesövervakning av klaffar, ventiler och andra kontrollelement som är installerade i explosiva miljöer.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare