www.tillverkning-sverige.com
Steute

sWave.NET: trådlösa ställverk och nätverk

På SPS IPC Drives har steutes affärsområde "Wireless" inte bara presenterat sitt nya trådlösa ställverk, men också en helt ny plattform för integrering av trådlösa ställverk i användarnas IT-strukturer.

sWave.NET: trådlösa ställverk och nätverk
"Access Point"-förklaring: På fältnivå bildar nya accesspunkter " backbone" av trådlösa sWave.NET-nätverk.

På fältet underlättar trådlösa nätverket sWave.NET variabel kommunikation mellan trådlösa kopplingsanordningar och accesspunkter, som fungerar på ett liknande sätt till en router. De tar emot signaler från trådlösa kopplingsanordningar, buntar ihop dem och sänder dem sedan, t.ex. via Ethernet eller WiFi, till en eller flera tillämpningsservrar.

Accesspunkterna (se bild) installeras inom överföringsavståndet och kommunicerar med det trådlösa ställverket. Ungefär 100 trådlösa switchar kan administreras på varje accesspunkt. Om flera sensorer behövs inom området kring en sWave.NET-accesspunkt kan ytterligare accesspunkter registreras. När en kopplingsanordning sänder ut en signal, är ordningen av accesspunkterna den når fastställd. Om sändningen misslyckas vid den första accesspunkten adresseras den andra, och så vidare. Detta garanterar mycket hög tillförlitlighet vid överföringen.

Den motsvarande tillämpningsservern innehåller en databas, som tillhandahålls av steute, vilken samlar all information på fältnivå innan den överförs, antingen direkt eller via middleware, till kundens IT-plattform (Enterprise Resource Planning/ERP, produktionsdatainsamling/PDA, systemtillståndsövervakning/CMS, lagerhanteringssystem/IMS ....), vid behov också via webbtjänster till IT-system på flera platser. Detta garanterar kontinuerlig kommunikation från individuella kopplingsanordningar till översta skiktet på företagets IT-hierarki.

sWave.NET använder en ovanligt stabil och ändå ett lågenergibaserat trådlöst protokoll inom det allmänt tillgängliga 868/915 MHz-frekvensbandet, och överför med hög tillförlitlighet och hög kvalitet till varje mottagarenhet. Förutom elektromekaniska trådlösa kopplingsanordningar (positionsbrytare, fotbrytare, dragtrådsbrytare ...) så kan trådlösa sensorer (t.ex. magnetomkopplare) och trådlösa styrsystem också integreras i sWave.NET-nätverk.

sWave.NET-nätverket kan konfigureras via en webbserver för att möta olika krav. Databasen kan även anpassas efter kundens behov och önskemål.

Steutes Wireless-experter anser att sWave.NET representerar nästa logiska steg när det gäller integreringen av kopplingsutrustning i det industriella datalandskapet. Skräddarsydda nätverkslösningar, med sina egna tillämpningsservrar och egna gränssnitt till företagets IT-strukturer, ger nya möjligheter för informations- och datautbyte som sträcker sig bortom enskilda plan - inom en mängd olika branscher och tillämpningar, samt i produktionsmiljöer som utformats i enlighet med principerna i Industry 4.0. Ett kontinuerligt flöde av information är en viktig förutsättning för kostnadseffektiv, (delvis) automatiserad tillverkning av komplexa produkter i små kvantiteter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare