www.tillverkning-sverige.com
Steute

Flexibel att använda och konfigurera online

Trådlös kommandoenhet för sWave.NET®-nätverk

Flexibel att använda och konfigurera online
På SPS IPC Drives 2016 presenterade steutes affärsenhet Wireless den senaste versionen av företagets trådlösa kommandoenhet RF BF 74-NET. Vad som skiljer den från sin föregångare är möjligheten att integrera den i ett trådlöst sWave.NET®-nätverk.

Detta innebär att de trådlösa kommandoenheterna enkelt kan placeras på fältet eller i närheten av maskinen. De kommunicerar då inte med en mottagarenhet inne i styrskåpet, utan med den närmaste accesspunkten inom det trådlösa nätverket, vilka finns i tre frekvensområden (868, 915 och 922 MHz) och således kan användas i hela världen.

Den nya versionen följer fortfarande det beprövade och testade modulsystemet: de trådlösa kommandoenheterna är utformade att vara konfigurerbara enligt önskemål. Omkopplingsinsatser och olikfärgade tryckknappssatser kan kombineras med olika tryckknappar, nyckelströmställare och vippswitchar. Användare kan välja hus i versioner för en, två eller tre switchar. Detta är enklast online via konfiguratorn som finns på steutes webbplats.

Dessa många alternativ i RF BF 74-serien - i kombination med den trådlösa nätverkstekniken - skapar förutsättning för flexibel tillämpning inom många olika områden av industri- och byggteknik.

Monteringen av dessa kommandoenheter är också okomplicerad: användarna behöver inte lägga några kablar, utan bara fästa huset på väggen eller maskinen. Kommandoenheten, i lärläge, kopplas därefter upp till det trådlösa sWave.NET®-nätverket i några få enkla steg.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare