www.tillverkning-sverige.com
Steute

Beröringsfri aktiv princip för extrema tillämpningar

Ex-magnetiska sensorer som klarar temperaturer ner till -60° C

Beröringsfri aktiv princip för extrema tillämpningar
Särskilt i subzero-tillämpningar föredrar många användare beröringsfria sensorer eftersom de, till skillnad från elektromekaniska brytare såom lägesbrytare, inte riskerar felaktig funktion på grund av fukt som fryser.

För detta - visserligen mycket specialiserade användningsområde, har steutes affärsenhet "Extreme" nu utvecklat en ny serie av Ex-baserade magnetiska sensorer. Dessa cylindriska sensorer av M20-diameter är köldtåliga ner till -60° C och är också testade och godkända enligt ATEX och IECEx för användning i gas-Ex zon 1 och 2.
Detta gör dem lämpade för miljöer, som idag utgör ett ökande antal kundförfrågningar som tas emot av steute - till exempel havsbaserade anläggningar i arktiska områden eller fartyg som färdas genom dessa regioner, såsom gastankfartyg.

Under dessa extrema förhållanden innebär den beröringsfria aktiva principen att tätning av husen förenklas och att hållbarheten garanteras: den mekaniska livslängden för dessa sensorer är över en miljon omkopplingar, medan den elektriska livslängden har beräknats till 106 ... 109 omkopplingar.

Materialet i huset - en högkvalitativ glasfiberarmerad Duroplast - garanterar att den höga skyddsklassen av magnetiska sensorer (IP 66 till IP 69) bibehålls i dessa minusgrader, även efter en 7-Joule-kollisionstest.

Denna uppsättning funktioner - i synnerhet det stora temperaturområdet - gör att den nya serien lämpar sig för positionsövervakning av klaffar, ventiler, lock och andra rörliga delar, till exempel i anläggningar som finns i olje- och gasindustrin (land och till havs) eller i varvsindustrin och hamnanläggningar. Andra användningsområden är hanteringssystem på oljeplattformar och positionsövervakning på kranarmar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare