www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Eplan Harness proD 2,6 Heltäckande och bekymmersfritt ända fram till produktion

Effektivitet rankas först, men glädjen att designa förkortar inte direkt processen: den nya EPLAN Harness proD version 2.6 är en intuitiv 3D/2D-programvara som täcker alla dagens krav på kablage och kabeldragningsteknik. Nya funktioner inkluderar förbättringar i produktionsspecifikationer, som omfattar ledningsritningar utöver monteringskortet. Tråddimensionering är nu automatiskt. Om så önskas kan kablar med fördefinierade längder lätt dras på ett intuitivt sätt. Samarbetet mellan mekanik och elektroteknik blir äkta lagarbete med öppna gränssnitt.

Eplan Harness proD 2,6  Heltäckande och bekymmersfritt ända fram till produktion

Bild: Ledningar med fördefinierad längd kan nu enkelt dras i Eplan Harness proD på ett intuitivt sätt. Under designprocessen väljs strömstyrka såväl som avsedd längd exakt och användare kan direkt se hur kablarna kan dras optimalt.

Monheim /Nürnberg 22 november 2016 - Nya EPLAN Harness proD version 2.6-programvaran från Eplan för bekväm ledningsdragning och kablagekonstruktion är redo för lansering. Baserat på 3D-modellen av mekanik och elektriska scheman, kan kabeldragningen utformas på ett intuitivt sätt. Nästa steg är överlämnandet av dessa data till tillverkning, och det har även skett stora uppdateringar på detta område. Integrationen av 2D-kabelritningar, som automatiskt härrör från 2D/3D-miljö och som specificerar både dimensions- och terminalpunkter. Detta möjliggör automatisk dimensionering, vilket sparar värdefull tid och säkerställer korrekta resultat. Skalningslängder och kabelbeläggningar kan nu även definieras i designfasen, och professionellt ritas i tillverkningsritningar. Detta ger användarna en snabb och omfattande överblick av sina projekt.
 

Längdbestämning

Kablagemjukvara erbjuder normalt lämpliga verktyg i branschen för att enkelt beräkna trådlängder. I Eplan Harness proD 2.6 fungerar detta tvärtom, användaren kan i förväg välja en fast längd - för antennkablar (till exempel). Under designprocessen väljs strömstyrka såväl som riktad längd exakt och användaren kan direkt se hur kablarna kan dras optimalt. Detta möjliggör samtidigt en minskning av variationer, vilket resulterar i kostnadsbesparingar i lagerhållning och tillverkning. Ytterligare funktioner för att skapa ledningsenheter gör det möjligt att gruppera delar tillsammans liksom tilldelning av komponentnummer till kabelenheter, vilket ger en mer omfattande projektöversikt.
 

Optimalt integrerad

Anslutningen till EPLAN-plattformen och systemöppenhet för MCAD och ECAD säkerställer ett kontinuerligt arbetsflöde mellan elektroteknik och maskinkonstruktion. En annan nyhet är att EPLAN-projekt kan överföras direkt till kablageprogramvaran med version 2.6. Men detta är inte allt, Eplan Platforms centrala komponenthantering stöder dessutom integrerad datalagring eftersom användare endast kan underhålla masterdata i ett enda system. Detta möjliggör integrerade arbetsprocesser för kablageteknik från schema till tillverkning. Användarvänlighet och integrerade data i varje fas av design till tillverkning lägger därmed grunden för snabba och effektiva resultat.

Individuella tillämpningsområden

Ett stort antal funktionella förbättringar i systemet bidrar till att göra ledningskonstruktion och kablageprojekt effektivare och snabbar på kundernas arbetsflöden. Eplan Harness proD stöder alla branscher där ledningar och kablage måste dras, exempelvis specialfordon, utrustningstillverkare, lednings/kablage-prefabrikat, maskintillverkare och företagsavdelningar där det krävs verksamhetsöverskridande samarbete.

Eplan Harness proD 2,6
Heltäckande och bekymmersfritt ända fram till produktion

Bild2: 2D-kabelritningar är nu integrerade, vilka automatiskt kommer från 2D/3D-miljö och anger både dimensions- och terminalpunkter.

Vänligen uppge Eplan Software & Services som bildkälla och skicka gärna provexemplar om det är möjligt.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare