www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

LogiDrive - högeffektiva frekvensomriktare för intralogistik som kräver mycket lite underhåll

NORD DRIVESYSTEMS erbjuder nu frekvensomriktare i tre olika högeffektiva systemversioner för transportörer. Med LogiDrive-systemen går det snabbt att välja rätt omriktare för en viss applikation och eftersom de är modulbaserade är det enkelt att skapa rätt systemkombination. IE4-synkronmotorer med effekter på 1,1 kW, 1,5 kW och 2,2 kW kombineras med tvåstegs vinkelkuggväxel för hastigheter mellan 0 och 565 rpm (storlek 1) eller 0 och 482 rpm (storlekar 2 och 3). Utväxlingen kan varieras kontinuerligt mellan 1 och 500. Decentraliserade frekvensomriktare för installation på transportörramen i närheten av motorn ger enkel åtkomst. Omriktarna har en nyckelomkopplare för bortkoppling från anläggningens styrsystem samt en riktningsomkopplare för lokal installation.

LogiDrive - högeffektiva frekvensomriktare för intralogistik som kräver mycket lite underhåll
Bild: Tre standardiserade konfigurationer i serien LogiDrive från NORD DRIVESYSTEMS erbjuder effektiv styrning av transportörapplikationer och gör det enkelt att hitta rätt systemkombination.

LogiDrive-systemen passar både vertikala och lutande transportörer och har säkerhetsfunktionerna STO och SS1 enligt standarderna DIN EN 61800-5-2 och DIN EN 60204-1. Motorerna som används i systemen har en hög överbelastningskapacitet och systemet är helt modulbaserat. Alla komponenter kan servas separat vilket minskar kostnader för underhåll och reparationer. NORDs frekvensomriktare har alla standardgränssnitt för fältbussar och Industrial Ethernet inbyggda i enheten. LogiDrive-systemen är driftsäkra och pålitliga och kan användas över hela världen eftersom de passar både 50 Hz och 60 Hz växelströmsfrekvens.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare