www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Eplan Platform 2.6 finns nu tillgänglig

Nya Eplan Platform är ett bra exempel på en "out-of-the-box"-innovationskultur. Med nya Eplan Platform version 2.6 drar användare nytta av betydande tekniska funktioner som enkelt kan integreras i vardagliga arbetsprocesser, inklusive nya funktioner för terminaldesign och projektdatahantering, återgivning av rörledningar i fluidkraftteknik och optimerad IT-integration. En annan höjdpunkt är att Eplan-plattformen nu även finns på turkiska och därmed erbjuds på totalt arton språk.

Eplan Platform 2.6 finns nu  tillgänglig
Terminal Editor.jpg: Aktuell terminalstatus kan visas med den utökade terminaleditorn. Manuellt eller automatiskt definierade byglar kan också lätt identifieras. Tillbehör kan grafiskt visualiseras.

Eplan-programvaran fanns tidigare bara på sjutton språk. Med den nya versionen 2.6 har turkiska lagts till programspråken - Eplan har dock drivit eget systerföretag i Istanbul sedan 2014. Det finns också många tekniska uppgraderingar i den senaste versionen. Tillbehör kan i nya versionen enkelt beskrivas vid bearbetning och hantering av plintrader. Dessutom kan automatiskt eller manuellt definierade byglar också lätt identifieras. Användarna har också möjlighet att visa den aktuella terminalstatusen som den presenteras i Navigator. Ännu en förbättring: en ny förbindelseorienterad presentation visar snabbt vilka anslutningar som fortfarande är fria och därför tillgängliga. Utöver att dessa funktioner gör designarbetet enklare, snabbar de även på konstruktionsarbetet i betydande grad.

Hantering av projekt och projektdata

Genom att använda Quick Input Filter för projekthantering blir det ännu lättare att bearbeta och hantera projekt och projektdata. Delprojekt är fritt definierbara och kan sparas efter behag, och det finns mer flexibilitet i namntilldelning. Till exempel kan användarna bara uppdatera huvudprojektet i stället för att lagra delprojekt med målet att få huvudprojektet aktuellt. I projektstrukturhanteringen kan vissa strukturer sökas och revideras genom hela projektet, vilket avsevärt förenklar projektkontrollen. Definitionen av sekvenssidor för utskrift eller PDF:er har också avsevärt förbättrats - och användarna kan också dra nytta av snabbare resultat inom detta område.

Rör/slangledningar i 3D

För hydraulik och pneumatik, för kylning och smörjning kräver flera tillämpningar användning av rör eller slangledningar för att transportera media såsom luft eller olja. Eplan Fluid Professional, inklusive tillägget Eplan Pro Panel, erbjuder nu möjligheten att presentera rörledningar och hydraulikslangar direkt i 3D med fullständig layoutfunktionalitet. Konstruktörer kan således granska layouten eller till exempel längden på slangar. En exportfunktion tillhandahålls också för att överföra rörgeometrier till en extern tillverkningsprogramvara för rörbockning.

Från förprojektering till detaljkonstruktion

Många nya funktioner har optimerats för att förenkla integrering av Eplan-plattformen i kundernas befintliga processer. Eplan Preplanning tillåter nu import av data från externa källor. En förhandsgranskningsfunktion gör att inkommande data kan kontrolleras innan de importeras. Skillnader är lätta att känna igen och även tidigare borttagna objekt kan nu lätt hittas och tas bort från förplanering och detaljkonstruktion. Detta är nästa steg mot mer datakonsekvens och datakontinuitet inom konstruktionsteknik - från förprojektering till detaljkonstruktion.

Bättre IT-integration

Användarhantering har också blivit lättare: befintliga användare kan enkelt importeras till en IT-infrastruktur i stället för att behöva skapa en ny användare. Eplan-hantering av användarrättigheter har utökats med stöd för Active Directory. Användningen av SQL-databaser har också gjorts enklare: en urvalslista över tillgängliga SQL-databaser är tillgänglig för att välja den rätta.

Eplan Platform 2.6 finns nu  tillgänglig
Performance.jpg: Funktionsorienterad design med Eplan ökar effektiviteten hos Eplan-plattformen.

Eplan Platform 2.6 finns nu  tillgänglig
Preplanning Import EN.jpg: Med Eplan Preplanning kan nu data från externa källor importeras. En förhandsgranskningsfunktion gör det möjligt att kontrollera inkommande data innan de importeras.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare