www.tillverkning-sverige.com
ALSTOM News

ALSTOM INVIGER INNOVATIVT MOBILITETSTEST- OCH TEKNIKCENTER I VÄSTERÅS

Centret kommer att samla Alstoms innovationskapacitet i Sverige och möjliggöra samarbeten över branschgränser, samt med lärosäten och startups.

ALSTOM INVIGER INNOVATIVT MOBILITETSTEST- OCH TEKNIKCENTER I VÄSTERÅS

Alstom, global ledare inom smart och hållbar mobilitet, har invigt de nya toppmoderna anläggningarna i Västerås, Sverige. Det nya test- och teknologicentret kommer att utveckla framtidens hållbara mobilitetslösningar genom att samla Alstoms talanger och teknologiska expertis i ett enda innovativt ekosystem. Nu när centret är helt operativt fortsätter Alstom sitt åtagande att underlätta en global övergång till transportsystem med låga klimatavtryck.

Runt 500 personer från alla områden (vagnar och komponenter, digitala och integrerade system, underhåll och ledning) kommer att jobba på det nya test- och teknologicentret. Centret kommer att främja ingenjörskonst och industriprojekt som är avgörande för Alstom utveckling och tillverkning. Det nya centret adderar cirka 10 000 kvadratmeter kontorsyta till de befintliga 16 000 kvadratmetrarna av verkstads- och kontorsyta för serviceverksamhet.

Bland andra Daniel Westlén, statssekreterare hos klimat- och miljöministern, samt Alstoms styrelseordförande och VD Henri Poupart-Lafarge närvarade på invigningsceremonin. Även Gian Luca Erbacci, president för Alstom Europa, och Rob Whyte, VD för Alstom i Norden, var på plats.

Västerås, som har varit en hörnsten i svensk elektrifieringsindustri, har genom Alstoms verksamhet bidragit till flera framsteg inom mobilitet, däribland energieffektiva kiselkarbidbaserade drivsystem, permanenta magnetmotorer, banbrytande kontrollteknologier och batteridrift. Det nya centret bygger vidare på denna tradition och öppnar för nya framsteg. Samarbeten med startups som Stilride och FLOX Robotics, representerar centrets framåtblickande och innovativa anda.

Det nya centret kommer även att underlätta djupare och mer omfattande samarbete med ledande svenska universitet, vilket är en stor fördel för utvecklingen och testningen av ny teknik. Företag i regionen, från små startups till stora industrikoncerner, kommer också att gynnas av närheten till centret.

Lösningar som utvecklats i Västerås används redan i globala projekt, från omvandlingen av regionaltåg till batteridrift i Frankrike, till pendeltåg i Delhi och tunnelbanor i Singapore. Alstom har även en omfattande service- och underhållsverksamhet i Västerås som ansvarar för bland annat uppgraderingar av Stockholms tunnelbanesystem.

Alstoms Power Lab i Västerås är en unik facilitet för testning av innovation inom drivsystem innan driftsättning, vilket bidrar till att förbättra prestanda och effektivitet i företagets utvecklingsprojekt för driv- och bromskomponenter.

www.alstom.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare