www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB: NÄSTA GENERATIONS SMARTA SAMHÄLLE BLIR PIONJÄR FÖR ENERGIEFFEKTIVT BOENDE

Ett av världens smartaste bostadsområden i närheten av Stockholm kommer att generera, dela och optimera energi för att minska elräkningarna och erbjuda ett hållbart, modernt boende.

ABB: NÄSTA GENERATIONS SMARTA SAMHÄLLE BLIR PIONJÄR FÖR ENERGIEFFEKTIVT BOENDE

Ett projekt med nya enfamiljshus i Brobyholm kommer att bli ett av de smartaste bostadsområdena i världen tack vare den uppkopplade teknik som installerats. Genom att kunna generera, dela och optimera energi kan de boende förvänta sig lägre elräkningar och förbättrad hållbarhet. Tack vare öppen teknik, tillämpning av branschstandarder och leverantörer som samarbetar för att förnya sig har aldrig förut så mycket teknik integrerats och blivit helt driftskompatibel i ett smart bostadsområde.

Området Brobyholm ligger cirka 35 minuter från Stockholm och byggnaderna blir de första som får tillgång till en helhetslösning för smarta hem genom ett gemensamt ABB-free@home®- och Samsung SmartThings-system. Alla smarta hemprodukter och enheter kommer att anslutas sömlöst och säkert via Samsung SmartThings-app eller enhet.

Teknik och system för energidelning kommer att vara en viktig del av bostadsområdet. Energifördelning innebär att de viktigaste eltillgångarna, såsom elbilsladdare och växelriktare för solenergi, synkroniseras för att optimera energianvändningen genom lasthantering. Samsungs smarta apparater, som värmepumpar, tvättmaskiner och diskmaskiner, kan programmeras för att fungera när elpriserna är som lägst och när lagringsnivåerna för solenergi är tillräckliga. Solpaneler på varje hustak laddar lagringsbatterier, som sedan kan användas av hela bostadsområdet.

Eftersom energipriserna är ett av de största orosmomenten bland befolkningen i Europa, utrustas bostäderna också med ett effektivt energihanteringssystem som mäter energiförbrukningen, automatiskt justerar inomhusbelysning baserat på utomhusmörkret och optimerat kyl- och värmesystemen baserat på externa temperaturer eller solstrålning.

Brobyholm är en samhällsvision från det svenska investerings-, innovations- och fastighetsbolaget S Property Group. Projektet är ett partnerskap inte bara med teknikjättarna ABB och Samsung, utan även med den skandinaviska bostadsutvecklaren OBOS, portugisiska CleanWatts, SMA, en global marknadsledare inom sol- och lagringssystem och leverantör av intelligent energihantering och e-laddningslösningar, och Tre Sverige, den globala mobiloperatören som levererar 5G till platsen.

I Brobyholm kommer det att finnas 500 enfamiljshus till försäljning och några för uthyrning, med en potentiell framtida expansion av området till 2000 förväntade bostäder. I närliggande Åkersberga kan besökare se tekniken i OBOS visningshus. Nästa generations samhällsplanering förväntas expandera till andra projekt från och med nästa år.
 
www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare