www.tillverkning-sverige.com
Green HIlls News

Green Hills Software erbjuder produktionsfokuserad aktivering för NXP Semiconductors i.MX 93 och i.MX 95 applikationsprocessorer

Plattformar baserade på NXP:s applikationsprocessorer i.MX 93 och i.MX 95 och Green Hills Softwares säkra realtidsoperativsystem, virtualisering och avancerade utvecklingsverktyg.

Green Hills Software erbjuder produktionsfokuserad aktivering för NXP Semiconductors i.MX 93 och i.MX 95 applikationsprocessorer

Green Hills Software, världsledande inom inbyggd säkerhet, tillkännagav idag sitt stöd för i.MX 9-applikationsprocessorerna från NXP® Semiconductors, vilket skapar en integrerad plattform baserad på Green Hills Softwares trygga och säkra grundläggande programvara, inklusive säkerhetscertifierade realtidsoperativsystem (RTOS), virtualiseringstjänster och säkerhetskvalificerade C/C++-utvecklingsverktyg. Plattformen gör det möjligt för utvecklare att på ett effektivt sätt skapa och distribuera säker programvara för en mängd olika tillämpningar inom fordons-, industri- och IoT-system.

Ett avgörande krav för nästa våg av edge-applikationer är högre process- och maskininlärningsförmåga, i kombination med höghastighetsanslutning, för att bättre analysera miljön och fatta intelligenta beslut lokalt. Dessutom kräver nästa generations konstruktioner högpresterande, säker hårdvara och operativsystem som utvecklats i enlighet med ASIL B-standarder för fordonsindustrin och SIL 2-standarder för industriell funktionell säkerhet. Slutligen behöver utvecklingsteamen avancerade och intuitiva utvecklingsverktyg för att hantera komplexiteten i den växande mängden programvara och för att klara produktionsfristerna.

"Genom att utnyttja kombinationen av i.MX 9-seriens funktioner för säkerhet, AI och prestanda med Green Hills INTEGRITY® RTOS beprövade separationsarkitektur kan biltillverkare och Tier 1-or realisera flera konkurrensfördelar i sina program för produktionsfordon", säger Dan Loop, Vice President och General Manager för Automotive Edge Processing på NXP. "Green Hills och NXP drar nytta av flera års samarbete som möjliggjort framgångsrik kunddesign baserad på i.MX 6- och i.MX 8-serierna. Idag hjälper vi ledande kunder med i.MX 93-familjen och vi ser fram emot att utöka vårt kombinerade stöd till framtida enheter i i.MX 95-familjen också."

INTEGRITY RTOS och µ-velOSity™ RTOS från Green Hills uppfyller de högsta säkerhetsnivåerna för fordonsindustrin (ISO 26262) och industrin (IEC 61508) för Application Compute-domänen, med Arm® Cortex™-A55 processorkärnor, och Real-Time/Safety-domänen, med Arm Cortex-M mikrokontrollkärnor, och ingår i EnergyFlex heterogena arkitektur för i.MX 95 och i.MX 93 familjerna. INTEGRITY Multivisor® virtualisering kan också på ett säkert sätt köra Linux och Android tillsammans med kritiska realtidsuppgifter, vilket garanterar frihet från störningar.

Både INTEGRITY och µ-velOSity är tätt integrerade med utvecklingsmiljön (IDE) MULTI® och dess avancerade TimeMachine® back-in-time debugger och History® systemvisualisering för heterogena flerkärniga konstruktioner. MULTI är också OS-agnostiskt och ger sina tidsbesparande funktioner även till RTOS från tredje part, till exempel Linux, AUTOSAR och FreeRTOS.

Green Hills optimerande kompilatorer och run-time-bibliotek är också ASIL- och SIL-certifierade och bygger på över 40 års erfarenhet av att skapa kompilatorer som producerar den minsta koden med den högsta exekveringsprestandan på inbäddade processorer. Tillsammans gör Green Hills produktportfölj det möjligt för programvaruteam att minska tiden och kostnaderna för att utveckla, optimera och distribuera programvara för produktionssystem.

Tillgänglighet
Tidiga versioner av Green Hills produkter är idag tillgängliga för kunder på i.MX 93 EVK-kortet.

www.ghs.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare