www.tillverkning-sverige.com
VOLVO CE News

NY SLAGGSKOPA REDO FÖR HETA UPPGIFTER

Exklusivt framtagen för arbete i den intensiva värmen och påfrestande miljön i stålverk – för Volvo CE:s helt nya slaggskopa osar det aldrig för hett.

NY SLAGGSKOPA REDO FÖR HETA UPPGIFTER

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har lanserat en helt ny skopa för slagghantering som är ett perfekt komplement till företagets applikationsspecifika utbud av slagghanterare (hjullastarmodeller L150H, L180H, L220H, L260H och L350H). Till skillnad från tidigare, då en robust bergsskopa användes som bas för företagets stålverksskopor, så är den nya slaggskopan konstruerad från grunden för de här mest krävande av applikationer.

Med sina glödheta temperaturer, giftiga ångor och kraftigt damm är stålverk en oerhört extrem arbetsmiljö. Att konstruera en skopa för den här applikationen kräver mycket specialteknik såväl som ordentliga förstärkningar för att klara de höga temperaturer och påfrestningar som förekommer vid hantering av varm slagg.

Konstruktionskvalitet tagen till det yttersta
Den nya skopan är tålig från golvet och uppåt – bokstavligen. Golvet är inte bara gjort av mycket kraftig plåt, utan dess utskjutande design skyddar sidoplattornas svetsfogar. På detta har ett 80 mm skärstål i ett stycke svetsats dit. Upptill består kantstålen av två delar, där den nedre halvan är gjord av tjockare stål, medan den övre har ett förstärkt spillskydd. Till och med anslutningen av skopan till lastaren är skyddad tack vare ett förstärkt gränssnitt. En smart funktion är att grävdjupet är lägre än normalt, så att monteringen av skyddande däckkedjor beaktas.

Slaggskoporna, som nu ingår i företagets utbud av standardredskap, är användningsklara, men kan även skräddarsys utifrån applikationens behov, tack vare Volvo CE:s program för specialbyggda redskap (Customer-Built Attachments). Givet slaggskopans betydligt mer robusta natur, så är eventuella modifieringar sannolikt mindre, vilket innebär snabbare leveranstider för den färdiga skopan än tidigare.


NY SLAGGSKOPA REDO FÖR HETA UPPGIFTER

Orubblig konstruktionskvalitet
Slagghanterarna som slaggskopan fästs på är de perfekta redskapen för att klara det hårda arbetet i stålverk – dag in och dag ut. De har ytterligare värmeskydd, inklusive värmebeständiga bränsle- och oljeledningar, genomgående brandskyddsmaterial samt ytterligare skydd mot slaggexplosioner, nedfallande föremål och omkringflygande skräp.

Vi som gillar James Bond lär vara förtjusta över slagghanterarnas skottsäkra glas. Och något som också skänker operatörerna trygghet är ett filtreringssystem för luften i hytten, som cirkulerar 90 % av hyttluften genom huvudfiltret. Givet arbetets natur är en limp home-funktion för nödsituationer en uppskattad extra funktion.

Slagghanterarna ingår i Volvo CE:s bredare applikationsspecifika hjullastarkonfigurationer, som även inkluderar hanterare för jordbruk, upplagslastning och sten, block, stockar och avfall.

www.volvoce.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare