www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB INVESTERAR 280 MILJONER DOLLAR I EUROPEISKT ROBOTICS-NAV I SVERIGE

Satsningen innebär en betydande uppgradering av verksamheten i Västerås och följer investeringar i Kina och USA.

ABB INVESTERAR 280 MILJONER DOLLAR I EUROPEISKT ROBOTICS-NAV I SVERIGE

ABB tillkännagav en investering på 280 miljoner dollar för att utöka sin produktionskapacitet i Europa och bygga ett nytt toppmodernt europeiskt ABB Robotics Campus i Västerås. Som en del av företagets produktionsstrategi "local for local" kommer campuset att fungera som nav för ABB Robotics erbjudande i Europa och förse kunder med AI-utrustade samarbets- och industrirobotar samt digitala lösningar för att möjliggöra flexibel automation. Det nya campuset ska ersätta de befintliga Robotics-anläggningarna i Västerås och planeras invigas i slutet av 2026.

ABB:s investering i ett Robotics Campus i Västerås kommer att stärka ABB:s globala ledarskap inom robotik och automation. Med anläggningen utökar ABB produktionskapaciteten med 50 procent och stärker sin förmåga att leverera produkter till den europeiska marknaden, som förväntas växa med sju procent CAGR till och med 2027. När campuset är färdigbyggt kommer ABB att ha investerat 450 miljoner dollar i sina tre robotikanläggningar sedan 2018, vilka även inkluderar megafabriken i Shanghai som levererar till kunder i Asien och anläggningen i Auburn Hills som stöttar Nord- och Sydamerika.

ABB:s nya Campus kommer att möjliggöra ett nära samarbete med kunder och partners för att utveckla robotik- och automationslösningar i en säker och funktionell miljö. Kunderna kommer att kunna testa sina lösningar och experimentera med de senaste innovationerna inom automation på plats. Därtill kommer medarbetare, besökare och studenter att kunna ta del av ett öppet och livligt campus, både under och efter kontorstid.


ABB INVESTERAR 280 MILJONER DOLLAR I EUROPEISKT ROBOTICS-NAV I SVERIGE

Det 65 000 kvadratmeter stora campuset blir en modern arbetsplats för ABB Robotics 1 300 anställda i området och omfattar en ny fabrik, kontor, ett FoU-center, ett kundupplevelsecenter och ett utbildningscenter för kunder och besökare. Den nya fabriken kommer också att använda sig av autonoma mobila robotar (AMR) som en viktig komponent för att transportera material och produkter mellan lagret, monteringsstationer och monteringsavdelningar. Byggnationen är planerad att starta 2024 och kommer att ersätta de nio separata byggnader som har vuxit organiskt sedan 1974 vilka för närvarande utgör robotikverksamheten i Västerås, vilket ytterligare stärker de tvärfunktionella synergierna.

Campuset kommer att byggas i linje med ABB:s hållbarhetsmål för 2030 som syftar till koldioxidneutralitet inom ABB:s verksamhet genom att minska utsläppen av växthusgaser och ett ökat resursbevarande. För att stödja detta kommer hänsyn att tas vid val av byggmaterial och byggprocesser samt användandet av solpaneler på taket.


www.abb.com


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare