www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

Port Houston beställer ytterligare fem Konecranes RTG-kranar i sin fortsatta satsning på hybridisering

Port Houston i Texas har beställt fem Konecranes RTG-hybridkranar till containerterminalen Barbours Cut. Beställningen är del av terminalens långsiktiga förbättringsprogram som omfattar kanalutveckling och investeringar i markinfrastruktur.

Port Houston beställer ytterligare fem Konecranes RTG-kranar i sin fortsatta satsning på hybridisering

Port Houston fortsätter att hybridisera RTG-containerhanteringen i verksamheterna vid Barbours Cut och Bayport för att möta den växande containertrafiken på ett ekoeffektivt sätt. Houstons nuvarande RTG-flotta består av 116 Konecranes RTG-kranar, varav 26 är hybriddrivna. I början av 2025 kommer flottan av RTG-hybridkranar att växa till 57, som följd av denna beställning och ytterligare en som tillkännagavs i oktober förra året.

De beställda hybriddrivna Konecranes RTG-kranarna har avancerad litiumjonbatteriteknik och ett batterihanteringssystem som övervakar laddningsnivån och batteriernas allmänna skick. Konecranes kan övervaka systemets status via TRUCONNECT®-fjärranslutningen. Hybridkraftsystemet är helt modulärt och kan eftermonteras. Det innehåller en ekoeffektiv Tier 4f-dieselmotor som laddar batterierna vid behov.

Beställningen är del av Ecolifting™, Konecranes ständiga arbete med att minska kundernas koldioxidavtryck. Vi kommer att fortsätta göra mera av mindre genom bland annat miljöoptimerad dieseldrift, hybridvarianter och fullt eldrivna modeller.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

Klicka här för en kort översikt av Konecranes verksamhet (på engelska).

www.konecranes.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare