www.tillverkning-sverige.com
ABB News

TATA STEEL OCH ABB SKA GEMENSAMT UTFORSKA TEKNIK FÖR ATT MINSKA KOLDIOXIDAVTRYCKET FRÅN STÅLPRODUKTION

Projektet fokuserar på förbättringar av energieffektivitet, minskade koldioxidutsläpp och cirkularitet i fabriker och produktionsanläggningar.

TATA STEEL OCH ABB SKA GEMENSAMT UTFORSKA TEKNIK FÖR ATT MINSKA KOLDIOXIDAVTRYCKET FRÅN STÅLPRODUKTION

Tata Steel Ltd och den globala teknikledaren ABB har undertecknat ett samförståndsavtal (MoU) och kommer att arbeta tillsammans för att skapa innovativa modeller och tekniker för att minska koldioxidavtrycket från stålproduktion. ABB kommer att bidra med global erfarenhet inom automation, elektrifiering och digitalisering för gruv- och metallindustrin.

Tata Steel är ett av de ledande globala stålföretagen med en årlig råstålskapacitet på 35 miljoner ton och har åtagit sig stora hållbarhetsmål, inklusive att uppnå koldioxidneutralitet senast 2045. I linje med sina ambitioner har ståltillverkaren ett mål på medellång sikt att minska koldioxidutsläppen till mindre än två ton koldioxid per ton råstål i sin indiska verksamhet till 2025.

De två företagen kommer att fokusera på systemnivåbedömningar av Tata Steels tillverkningsanläggningar och produktionsanläggningar för utvärdering och gemensam utveckling av kort- och långsiktiga alternativ för energieffektivitet, minskade koldioxidutsläpp och cirkularitet.

Tata Steel strävar efter hållbar utveckling och tillväxt som en integrerad del av sin affärsfilosofi. För att säkerställa hållbar tillväxt arbetar företaget med att implementera viktiga möjliggörare för en djupgående utfasning av fossila bränslen, inklusive användning av mer skrot i ståltillverkning, användning av alternativa bränslen som naturgas och grön vätgas, användning av förnybar energi och implementering av teknik för avskiljning och lagring/utnyttjande av koldioxid. Tata Steel räknar med att öka kapaciteten till 40 miljoner ton till 2030 och därför är samarbetet med teknikpartnern ABB en viktig möjliggörare för att uppnå denna tillväxt på ett hållbart sätt.


TATA STEEL OCH ABB SKA GEMENSAMT UTFORSKA TEKNIK FÖR ATT MINSKA KOLDIOXIDAVTRYCKET FRÅN STÅLPRODUKTION

ABB och Tata Steel ska utforska energioptimering genom vätgas som ett alternativt bränsle för uppströmsprocesser och energiminskning samt utbyte genom helt integrerad elektrifiering och digitala system som ABB Ability™ eMine, e-mobilitetslösningar och energieffektiva motorer.

Den globala stålindustrin står för mellan 7 och 9 procent av de globala koldioxidutsläppen från fossila bränslen, enligt olika källor, däribland Internationella energiorganet (IEA).

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare