www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK visar live tillståndsövervakning av kulskruvar på EMO

NSK är den enda tillverkaren som erbjuder en komplett utveckling och leveransservice för de väsentliga delarna som verktygsmaskiner kräver, inklusive högprecision, höghastighetskulskruvar.


Däremot hjälper företaget också kunder att använda nya teknologier som stödjer förlängd produktlivslängd och potentiell implementering av prediktiva underhållsstrategier. Centralt för displayen på monter C42 i Hall 7 på EMO Hannover 2023 (18-23 september) kommer därför att vara en livedemonstration av ett tillståndsövervakningssystem utvecklat av Brüel & Kjær Vibro ( B &K Vibro ), en medlem av NSK-gruppen. Med ett par NSK-kulskruvar ger denna fascinerande utställning en övertygande anledning att besöka montern.

Livedemonstrationen kommer att fokusera på tillståndsövervakningssystemet VCM-3 (CMS), producerat av Brüel & Kjær Vibro , en medlem av NSK-gruppen och en av de ledande globala leverantörerna av tillståndsövervakningslösningar för roterande maskiner. Specifikt kommer VCM-3 plus vibrationssensorer att visa upp beprövade referenser för övervakning av linjär rörelseutrustning som NSK-kulskruvar. Systemet, baserat på kompakt, kostnadseffektiv, banbrytande teknologi hjälper till att förvandla vibrationsdata till verkligt affärsvärde.

På en bredare nivå tillhandahåller VCM-3 automatisk maskinfelsdetektering och diagnostik, vilket lägger till en ny dimension av hälsovårdsmedvetenhet till maskinverkstadstillgångar. Användare kräver ingen tidigare diagnostisk expertis: systemet använder speciellt definierade mätningar som inte bara underlättar tidig automatisk upptäckt av utvecklande fel, utan också ger en diagnostisk indikation på feltypen och dess svårighetsgrad. VCM-3 är enkel och snabb att konfigurera. En inbyggd OPC UA-server möjliggör sömlös integration av VCM-3-data till DCS, SCADA, datahistoriker och andra system. Systemet är även utbyggbart med andra komponenter i den breda B&K Vibro -lösningsportföljen för att tillhandahålla tillståndsövervakning i hela anläggningen.

Kulskruvar kommer givetvis att vara en kärnteknik på NSK-båset. Företagets nästa generations kulskruvar för verktygsmaskiner med hög precision kommer att göra sin debut i Europa. Dessa nya kulskruvar erbjuder minskade rörelsefel och inget "andra glitch"-fenomen, och hjälper till att förbättra ytfinishen på arbetsstycken, vilket i sin tur minskar eller eliminerar behovet av sekundära polerings-/poleringsoperationer.

En annan kulskruv på båset blir NSK lågtemperaturserien. Funktionerna inkluderar 45 % mindre friktionsförlust (värmegenerering) jämfört med konventionella system med samma styvhet. Dessutom kommer företagets HFT-serie för högbelastningsapplikationer att göra sin europeiska mässdebut på EMO, som erbjuder upp till två gånger längre livslängd än konventionella kulskruvar.

Ytterligare NSK-kulskruvar på båset kommer att inkludera S-HTF-serien, som drar fördel av NSK:s egenutvecklade Tough Steel för att hjälpa till att bekämpa höga belastningar och föroreningar.

NSK kommer också att rikta sin EMO-strålkastare på linjära styrningar, inklusive den nya DH/DS-serien med lång livslängd. Med en världsledande dynamisk belastningsklass, levererar DH/DS över dubbelt så lång löpsträcka som företagets konventionella NH/NS-serie. NSK kommer också att presentera sina beprövade rullstyrningar i RA-serien med mycket dammbeständiga tätningar.
Företaget är världsberömt för sina lager och EMO kommer att tillhandahålla den europeiska startplattan för NSK:s ROBUSTDYNA vinkelkontaktkullager för ultrahöga hastigheter och med hög lastkapacitet. Dessa banbrytande nya lager är idealiska för spindlar för verktygsmaskiner och har större lagerkulor för att öka den maximala lastkapaciteten med upp till 15 % jämfört med den tidigare generationens lösning.

En ytterligare stor introduktion på mässan kommer att vara NSK:s ROBUSTGRD-fett för höghastighetsspindellager, som förbättrar motståndskraften mot hopskärning och tillförlitligheten i kylvätskemiljöer.

Montern kommer också att visa upp NSK:s SURSAVE (TSR) lagerhållare för vinkelkontaktkullager som ger energibesparingar, höga hastigheter och minskade vibrationer under användning på verktygsmaskiners spindlar. En rad olika NSK-superprecisionslager och höghastighetsmotorlager kommer att runda upp utställningsfönstret för verktygsmaskiner, tillsammans med smala vinkelkontaktkullager för robotar.

Om Brüel & Kjær Vibro
Brüel & Kjær Vibro är en av de ledande globala leverantörerna av tillståndsövervakningslösningar för roterande maskiner. Det heltäckande produktsortimentet omfattar vibrationssensorer (acceleration, hastighet och förskjutning), vibrationsmonitorer, handdatorer och rackbaserade anläggningsövergripande integrerade övervakningslösningar. Dessa produkter plus en svit av omfattande tjänster uppfyller de mest krävande tillämpningarna för säkerhets-, tillstånds- och prestandaövervakning av roterande maskineri.
Baserat på mer än 80 års erfarenhet och ett världsomspännande försäljnings- och supportnätverk har Brüel & Kjær Vibros övervakningslösningar framgångsrikt minskat stillestånds- och underhållskostnader och ökat maskintillförlitligheten för våra kunder över hela världen.
För mer information, besök www.bkvibro.com

1) VCM-3 tillståndsövervakningssystem (CMS) kommer att vara i live action på NSK-montern på EMO


NSK visar live tillståndsövervakning av kulskruvar på EMO
 
2) NSK S-HTF-serien är världens första kulskruvsapplikation som involverar Tough Steel-teknologi


NSK visar live tillståndsövervakning av kulskruvar på EMO
 
3) NSK höghållfasta kulskruvar har en speciell ytbehandling på löpbanan som dämpar slitage
 

NSK visar live tillståndsövervakning av kulskruvar på EMO

4) NSK DIN-standard kulskruvar säkerställer dimensions- och toleransklass lämplighet för europeiska verktygsmaskiner
 

NSK visar live tillståndsövervakning av kulskruvar på EMO

5) Den nya NSK DH/DS-serien levererar över dubbelt så lång löpsträcka som företagets konventionella NH/NS linjärguider
 

NSK visar live tillståndsövervakning av kulskruvar på EMO

 6) NSK:s nya ROBUSTDYNA-lager använder större lagerkulor som ökar maximal lastkapacitet med upp till 15 %


NSK visar live tillståndsövervakning av kulskruvar på EMO

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare