www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK lager för verktygsmaskiner står i centrum vid EMO 2023 

Verktygsmaskiner är viktig infrastruktur inom industrin och tillhandahåller viktiga komponenter för otaliga tillverkningssektorer.

Som sådan är optimeringen av precision och genomströmning symbiotisk: verktygsmaskiner som fräs- och svarvcentra måste minimera bearbetningstiden och maximera produktionen, allt samtidigt som de producerar högkvalitativa färdiga delar med snäva toleranser. Lager är centrala i denna premiss. Besökare på monter C42 i Hall 7 på EMO Hannover 2023 (18-23 september) kommer att hitta den perfekta plattformen för att utforska NSK:s senaste lagerlösningar.

På mässan kommer NSK att ge en viktig europeisk debut till sina ROBUSTDYNA vinkelkontaktkullager för ultrahöga hastigheter och med hög lastkapacitet. Idealiska för verktygsmaskiner, de avancerade nya lagren möjliggör mycket mångsidig bearbetning genom att leverera utmärkta prestanda vid både grovbearbetning och finbearbetning. Användningen av större lagerkulor ökar den maximala belastningskapaciteten med upp till 15 % i jämförelse med den tidigare generationens lösning för att underlätta bearbetningen av utmanande arbetsstyckesmaterial som titan, Inconel och kompositer. Med utmattningslivslängden (dynamisk belastningsgrad) förlängd med upp till tre gånger, stöder användningen av ROBUSTDYNA både kraftig skärning och höghastighetsprestanda.

Tack vare intern designoptimering är en ytterligare fördel med ROBUSTDYNA 15 % högre slaghållfasthet (statisk belastning), vilket minskar risken för lagerskador i händelse av en oväntad kollision mellan spindeln, skärverktyget, arbetshållaranordningen eller komponenten. Detta attribut bidrar till den långsiktiga, stabila driften av spindeln och undviker oplanerade stillestånd. Dessutom möjliggör användningen av NSK:s egenutvecklade SHX-stål ultrahöga hastigheter på 3 miljoner nx dm för att slutföra bearbetningsoperationer på korta cykeltider.

En annan viktig introduktion på mässan kommer att vara NSK:s ROBUSTGRD-fett för höghastighetsspindellagerapplikationer. Detta miljövänliga smörjmedel förbättrar motståndskraften mot hopskärning med upp till fem gånger jämfört med företagets konventionella fett, vilket bidrar till högre produktivitet och långsiktigt stabil drift av verktygsmaskiner. Som en ytterligare fördel erbjuder fettsmörjning energibesparingar jämfört med olje-luftsmörjningstekniker.

På andra ställen i montern kommer NSK:s SURSAVE (TSR) lagerhållare för vinkelkontaktkullager monterade på verktygsmaskinernas huvudspindel. Även om den visades tidigare på EMO, har lagerhållaren varit otillgänglig förrän nu. Med den ytter-ringstyrda, PPS-harts SURSAVE-hållaren, kan användare uppnå energibesparingar, låg temperatur, liten NRRO (icke-repeterbar runout), höga hastigheter, låga vibrationer och lågt ljud. Att generera 20 % mindre friktion än konventionella lager leder till energibesparingar och högre noggrannhet genom att minska axelns termiska expansion. Denna minskning av friktionen är tack vare optimerat spelrum, styrbredd och ytstruktur. Det senare har stor inverkan på smörjfilmen, samtidigt som fettets livslängd också är längre på grund av bättre glidprestanda och lägre temperatur.

NSK kommer att visa skurna modeller av olika lager på EMO, så att besökarna själva kan se byggkvaliteten och designkonfigurationen. Bland de skurna modellerna finns 10st NSK vinkelkontaktkullager med olika specifikationer men alla med samma 70 mm håldiameter.

Avsikten är att lyfta fram olika egenskaper, såsom hög hastighet och belastningsklasser, som underlättas av interna designförändringar som krökning, bollstorlek, material och så vidare. NSK kommer också att visa upp tre olika hållartyper och fyra olika smörjmetoder för dessa lager.

Genom att runda upp displayen på verktygsmaskiners lager kommer NSK att visa upp ett urval av höghastighetsmotorlager (särskilda spårkullager med speciella hållare). Montern kommer även att ha smala vinkelkontaktkullager från företagets BT-serie för att lyfta fram en optimal lösning för robotar.

Nytt bland NSK:s kulskruvsportfölj kommer att vara företagets nästa generations erbjudande för maskinverktyg med hög precision, som har förmågan att förbättra produktiviteten genom att minska eller eliminera behovet av efterföljande polering/polering av arbetsstycket. Nytt kommer också att vara NSK:s lågtemperaturkulskruvar, som genererar 45 % lägre friktionsförlust jämfört med konventionella system, medan ytterligare en ny produkt kommer att vara NSK:s serie HFT superlång livslängd som erbjuder upp till dubbla livslängden i högbelastningsdrivna applikationer.

Andra NSK-kulskruvar kommer att inkludera: S-HTF-serien, som innehåller företagets egenutvecklade Tough Steel för att motstå höga belastningar och kontaminering; serien med hög hållbarhet som dämpar slitage; och DIN-standardens höghastighets- och lågbrus serie.

Som en punkt att notera kommer besökarna att få möjlighet att se en livedemonstration av tillståndsövervakningssystemet VCM-3 (CMS), producerat av Brüel & Kjær Vibro , en medlem av NSK-gruppen och en av de ledande globala leverantörerna av tillståndsövervakningslösningar för roterande maskiner.

Noterbart är att bland de utställda linjära skenorna på EMO kommer att vara NSK:s nya DH/DS-serie med lång livslängd som levererar över dubbelt så lång löpsträcka som företagets befintliga NH/NS-lösning. På montern kommer också NSK:s beprövade rullstyrningar i RA-serien med extremt dammbeständiga tätningar för att förhindra inträngning av föroreningar.

1) NSK:s nya ROBUSTDYNA-lager använder större lagerkulor som ökar maximal lastkapacitet med upp till 15 %NSK lager för verktygsmaskiner står i centrum vid EMO 2023 
2) Med SURSAVE-hållaren kan användare uppnå energibesparingar, låg temperatur, liten NRRO, höga hastigheter, låga vibrationer och lågt ljud


NSK lager för verktygsmaskiner står i centrum vid EMO 2023 
 
3) NSK S-HTF-serien är världens första kulskruvsapplikation som involverar Tough Steel-teknologi


NSK lager för verktygsmaskiner står i centrum vid EMO 2023 
 
4) NSK höghållfasta kulskruvar har en speciell ytbehandling på löpbanan som dämpar slitage


NSK lager för verktygsmaskiner står i centrum vid EMO 2023 
 
5) NSK DIN-standard kulskruvar säkerställer dimensions- och toleransklass lämplighet för europeiska verktygsmaskiner


NSK lager för verktygsmaskiner står i centrum vid EMO 2023 

6) VCM-3 tillståndsövervakningssystem (CMS) kommer att vara i live action på NSK-montern på EMO


NSK lager för verktygsmaskiner står i centrum vid EMO 2023 
 
7) Den nya NSK DH/DS-serien levererar över dubbelt så lång löpsträcka som företagets konventionella NH/NS linjära guider


NSK lager för verktygsmaskiner står i centrum vid EMO 2023 
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare