www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK visar det senaste inom linjärstyrning på EMO 2023 

Processer som borrning, fräsning och slipning kräver lösningar med imponerande prestanda och exceptionell kvalitet för linjära och roterande rörelser.


Dessa faktorer är också anledningen till att stora tillverkare av verktygsmaskiner förlitar sig på NSK:s expertis och know-how.

Grundbultarna från företagets framgångar inom denna sektor baseras på fyra teknologier: tribologi, material, simulering och mekatronik. NSK:s senaste linjärstyrningar kommer att vara bland fokusprodukterna på EMO Hannover 2023 (18-23 september) i monter C42, hall 7. Med dessa produkter utnyttjar företaget de fyra kärnteknologierna för att erbjuda den hastighet och styvhet som krävs för att möta de krävande tids- och noggrannhetskrav som ställs på varje cykel vid bearbetningsoperationer.

Mittpunkten i NSK:s presentation av linjärstyrningar kommer vara den nya DH/DS long-life-serien. Tack vare en världsledande dynamisk belastningsklass levererar DH/DS-serien mer än dubbel så lång löpdistans som företagets konventionella NH/NS linjärstyrningar. Produkten underlättar också förminskningar genom att möjliggöra användning av mindre linjära styrningar. Förminskning bidrar i sin tur till lägre vikt och energibesparing.

För att möta den pågående efterfrågan av allt högre tillförlitlighet i linjära styrningar överförde NSK sin egenutvecklade TF 'Tough' värmebehandlingsteknologi till DH/DS-serien. TF-teknologin är en unik värmebehandling som kontrollerar mängden kvarhållen austenit i stål för att förlänga livslängden.

Att ha kontroll över denna faktor, mjukar upp konturerna av bucklor som bildas när en kula eller rulle pressar främmande ämnen (kontamination/partiklar) in i löpbanans yta. Detta minskar områden som utsätts för påfrestning och kan därigenom dämpa flagning på ytan och förlänga löpsträckan.

En annan innovativ lösning i rampljuset på mässan är NSK:s beprövade RA-serie rullstyrningar med mycket dammbeständiga tätningar som förhindrar inträngning av föroreningar från undersidan av åkvagnen och avsevärt kan förbättra tillförlitligheten i utmanande driftsförhållanden.

Optimerad tätningsläppdesign och mycket nötningsbeständiga material gör att RA-seriens rullstyrningar kan hålla en hög tätningsprestanda under lång period. I förorenade miljöer är livslängden för dessa styrningar dubbelt så lång som för konventionella produkter. För styrningar monterade upp och ner kan användare dra nytta av fyra gånger längre livslängd, ibland ännu mer, genom att V1-tätningen kombineras med V1-bottentätning, som täcker hela bottenytan av åkvagnen.

För att hålla oss kvar vid temat linjär rörelse, NSK kommer även att lyfta fram sin ständigt växande portfölj med kulskruvar på EMO. Den inkluderar företagets erbjudande av nästa generation för maskiner med högprecisionsverktyg som används exempelvis formtillverkning. Nästa generations kulskruvar minskar eller eliminerar kravet på sekundära polerings-/poleringsoperationer genom färre rörelsefel och ingen ”second glitch”.

Andra nyheter i montern kommer att vara NSK:s lågtemperaturkulskruvar, som
uppvisar cirka 45 % lägre friktionsförlust än konventionella system. Nytt kommer också att vara företagets HFT kulskruvar med superlång livslängd för högbelastningsapplikationer som levererar upp till dubbelt så lång livslängd som konventionella alternativ.

Ytterligare kulskruvar som visas omfattar: S-HTF-serien, som drar fördel av NSK:s egenutvecklade Tough Steel för att stå emot höga belastningar och föroreningar; kulskruvar med hög hållbarhet med en speciell behandling av löpbanan som dämpar nötningar; samt DIN-standard kulskruvar som klarar höga hastigheter med låg ljudnivå. Kullager kommer också att vara framträdande i montern, däribland ROBUSTDYNA vinkelkontaktkullager med ultrahög hastighet och hög lastkapacitet som gör sin mässdebut i Europa. De nya, innovativa lagren underlättar både tung skärning och höga hastigheter tack vare deras långa utmattningslivslängd och är perfekta för verktygsmaskiner.

En annan ny produkt kommer att visas är ROBUSTGRD-fett, som uppnår fem gånger högre gripmotstånd jämfört med företagets konventionella produkt.

Ytterligare produkter av intresse är NSK:s SURSAVE (TSR) lagerhållare för vinkelkontaktkullager som ger energibesparingar, liten NRRO (ej repeterbar runout) och höga hastigheter vid användning på verktygsmaskiners spindlar. En mängd olika NSK superprecisionslager och höghastighetslager för motorer kommer att komplettera sortimentet för maskinverktyg, samtidigt som företaget också kommer att presentera sina smala vinkelkontaktkullager för robotar.

1) Den nya NSK DH/DS-serien levererar mer än dubbelt så lång löpsträcka som företagets konventionella NH/NS linjärstyrning.


NSK visar det senaste inom linjärstyrning på EMO 2023 

2) NSK S-HTF-serien är världens första kulskruvsapplikation med Tough Steel-teknologi
 

NSK visar det senaste inom linjärstyrning på EMO 2023 

3) NSK kulskruvar med hög hållbarhet har en speciell ytbehandling på löpbanan som minskar slitaget.
 

NSK visar det senaste inom linjärstyrning på EMO 2023 

4) NSK DIN-standard kulskruvar uppfyller lämplig dimensions- och toleransklass för europeiska verktygsmaskiner


NSK visar det senaste inom linjärstyrning på EMO 2023 

  5) NSK:s nya ROBUSTDYNA-lager använder större lagerkulor som ökar den maximal lastkapaciteten med upp till 15 %


NSK visar det senaste inom linjärstyrning på EMO 2023 

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare