www.tillverkning-sverige.com
VOLVO CE News

VI TAR VINTERSPORT FRÅN ’VITT’ TILL ’GRÖNT’

Volvo och SkiStar samarbetar på en transformerande resa med ett gemensamt engagemang för att skydda miljön på lång sikt och bygga den värld vi vill leva i.

VI TAR VINTERSPORT FRÅN ’VITT’ TILL ’GRÖNT’

Klimatförändringarna påverkar nästan varje aspekt av våra liv. Att förändra våra sätt att arbeta till en mer hållbar verksamhet är inte längre ett nischkrav, utan en nödvändighet. Många företag som SkiStar är beroende av snö för sina fritidsaktiviteter, men många anläggningar får kämpa när snön försvinner på grund av stigande temperaturer och ändrar gradvis sina prioriteringar inom hotell och turism.

Med en ambition att minska sitt koldioxidavtryck med 50 % till år 2030, med 2020/2021 som baslinje, har SkiStar vänt sig till Volvo CE, eftersom båda företagen har sällat sig till Science Based Targets-initiativet. Volvo CE är den uppenbara partnern, med ett eget engagemang för att nå netto noll utsläpp av växthusgaser i värdekedjan senast år 2040, i linje med Parisavtalet.

SkiStar är heller inte främmande för elektromobilitet, utan har erfarenhet av andra eldriftslösningar som exempelvis eldrivna snöskotrar och eldrivna pistmaskiner.

Volvos L20 Electric-hjullastaren, ECR25 Electric-grävmaskinen och den eldrivna Volvo FE-lastbilen är en kraftfull trio när det gäller att leverera fantastiska resultat i olika uppgifter, med låg bullernivå, mer komfortabel drift och framför allt ett minimalt koldioxidavtryck. De används för att bygga en sommarskidbacke, genom att avlägsna snö – vilket de kan göra utanför vanlig arbetstid utan att störa sovande gäster – göra skidspår, transportera material och gräva diken för ett sprinklersystem. De används även för att bygga en Mountain Coaster med en hastighet på 40 km/h och att uppgradera en mountainbikebana.


VI TAR VINTERSPORT FRÅN ’VITT’ TILL ’GRÖNT’
Den eldrivna Volvo FE-lastbilen är en av tre eldriftslösningar från Volvo Group som används på platsen.

När den är färdigställd kommer sommarskidbacken att vara en 7 000 m2 stor backe med konstgräs helt gjort av biodynamiskt odlat sockerrör. I byggprojektet ingår även en Mountain Coaster för adrenalinfylld glädje under sommarmånaderna.

Projektet har gjorts möjligt genom det nära samarbetet mellan SkiStar, Volvo CE, Volvo Trucks och deras respektive återförsäljare: Swecon Anläggningsmaskiner samt Rolf Ericson Lastvagnar och Bussar.

www.volvoce.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare