www.tillverkning-sverige.com
ABB News

STORA ENSO VÄLJER ABB:S SEKTIONSDRIVSYSTEM FÖR OMBYGGNAD AV EN FÖRPACKNINGSLINJE I FINLAND

ABB levererar utrustning och expertis till Stora Ensos linjeombyggnadsprojekt vid bruket i Uleåborg.

STORA ENSO VÄLJER ABB:S SEKTIONSDRIVSYSTEM FÖR OMBYGGNAD AV EN FÖRPACKNINGSLINJE I FINLAND

Stora Enso, en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial och träkonstruktioner, har valt ABB för leverans av sektionsdrivsystem till sitt bruk i Uleåborg i norra Finland, där deras tidigare papperslinje ska omvandlas till en konsumentkartonglinje för falskartong och bestruken oblekt kraft.

När Stora Enso 2021 konverterade sin första maskin från papper till kraftliner vid anläggningen i Uleåborg levererade ABB ett omfattande drivsystemspaket. Nu, med den andra linjekonverteringen, kommer den totala årliga kapaciteten på anläggningen att öka med 750 000 ton och nå 1 200 000 ton kartong när den nya maskinen tas i drift.


STORA ENSO VÄLJER ABB:S SEKTIONSDRIVSYSTEM FÖR OMBYGGNAD AV EN FÖRPACKNINGSLINJE I FINLAND

Leveransen för det nya projektet omfattar vätske- och luftkylda ACS880 multidrifter och motorer för kartongproduktionslinjen, PMC800 Drive Control System - baserat på ABB:s senaste automationsteknik - och en maskindirektivkompatibel Safety PLC-lösning för sektionsdrivsystemet.

"Vi är glada över att få stödja Uleåborgsbruket i ett så viktigt projekt, ett projekt som också ligger i linje med företagets hållbarhetsåtaganden", säger Niko Lahtinen, Paper Machine Drives Business Driver på ABB Process Industries. "Vår tidigare erfarenhet med Stora Enso - särskilt kring drivsystem och drivstyrning - i kombination med vår rådgivande expertis är en bra utgångspunkt för projektet. Vi är glada över det förtroende och värde Stora Enso har lagt i vår strategi och våra lösningar."

Produktionen på den nya konverterade maskinen beräknas starta under 2025.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare