www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Att förverkliga Internet of Things

Oxford-skola styr sin värme, ventilation, vatten, belysning m m, online. På EF Language Centre i Oxford har systemintegratören Global Electrical Solutions Ltd. installerat ett fastighetshanteringssystem för att hålla koll på värme, ventilation, vatten, belysning m m. Genom att ansluta Netbiter Remote Management-gateways till Rockwells kontrollpaneler i byggnaden kan användarna se aktuella temperaturer, nivåer och förbrukning på webben. De kan även tända lampor eller öppna fönster på distans – de har verkligen förverkligat Internet of Things (sakernas Internet).

Att förverkliga Internet of Things
En Netbiter-gateway är ansluten till kontrollerande Rockwell PLC:er. Användare får tillgång till lokalerna via www.netbiter.net.

Global Electrical Solutions (GES) är en brittiskt systemintegratör som specialiserat sig på montering av högeffektiva kontrollpaneler som används i byggnader, energisektorn, tillverkning m m. Vid en av deras senaste installationer på EF Language Centre i Oxford har de använt Netbiters Remote Management-lösning för att övervaka och kontrollera byggnadens lokaler. Netbiter Argos webbgränssnitt fungerar som en front mot användaren och visar aktuella värden från byggnaden och gör det också möjligt för användare att skapa rapporter och få larm när vissa trösklar har uppnåtts.

Att förverkliga Internet of Things

Reella värden, verkliga bilder. GES har använt bilder från de faktiska lokalerna i skolan när de skapade Netbiters instrumentpaneler. På dessa instrumentpaneler kan användarna se exakta värden i realtid samt styra värme och ventilation på distans.

Att förverkliga Internet of Things

Hur fungerar det?

En Netbiter EC310-gateway är ansluten till Rockwell Micro800-seriens PLC:er som styr de olika systemen i byggnaden. Netbiter-gatewayen skickar data till den molnbaserade tjänsten Netbiter Argos, där den lagras och nås. GES och användarna kan logga in på www.netbiter.net för att se aktuella värden och även starta eller stoppa utrustning, öppna fönster och slå på eller av belysning från deras Netbiter Argos-panel. Dessutom kan de få larm via e-post om vissa tröskelvärden uppnås (till exempel om CO2-nivåerna är för höga). Det är också möjligt att generera rapporter om förbrukning och prestanda över tiden.

”Det fungerar riktigt, riktigt bra”, säger Mark Jenkyns, VD på Global Electrical Solutions. ”Det är lätt för oss att skapa grafiska instrumentpaneler i Netbiter Argos, så vi använder den i princip som front-end för vårt fastighetshanteringssystem”.

Att förverkliga Internet of Things

Färre servicebesök innebär snabb ROI

Fjärrhanteringslösningen har tagits emot väl av Global Electrical Solutions kunder eftersom den ger både bättre kontroll och sänker kostnader för underhåll eftersom kostsamma serviceresor kan reduceras till ett absolut minimum. Eftersom priset på en fjärrhanterings-gateway vanligtvis är lika med kostnaden för ett servicebesök, blir avkastningen på investeringen oftast bara ett par månader.

Mark Jenkyns förklarar: "När kunden rapporterar ett uppvärmningsproblem kan det vara ett givarfel vilket normalt skulle kräva besök av en tekniker med testutrustning. Med Netbiter på plats kan vi nu logga in på någon av fastighetens kontrollenheter och inspektera realtidsvärden för att bestämma om sensorn är trasig eller inte, utan att lämna kontoret. En ny del kan beställas och installeras inom en bråkdel av tiden”.

Mark Jenkyns har själv sett fördelarna när han installerade fjärrövervakningslösningen i ett av rummen i skolan: "När jag kom tillbaka till kontoret insåg jag att jag hade glömt att släppa på varmvattnet igen. Men eftersom rummet nu hade Netbiter Installerad kunde jag enkelt gå in och slå på det med ett musklick. Många serviceresor och underhållsfrågor är oftast enkla korrigeringar som denna, så med Netbiter kan vi spara mycket tid och pengar för både oss och våra kunder”.

GES har nu installerat Netbiter på två skolor och ett hotell i Oxford och kan se många andra tillämpningar där Netbiter anslutits till deras kontrollpaneler. ”Det ger verkligen vårt erbjudande en fördel som gör att kunderna får en enkel översikt över sina system och håller kostnaderna för underhåll nere”, avslutar Mark Jenkyns.

Att förverkliga Internet of Things

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare