www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks utökar utbudet av Anybus-gateways

Nya Anybus® Communicator-gateways möjliggör snabb och enkel kommunikation mellan industriella nätverk.

HMS Networks utökar utbudet av Anybus-gateways


HMS Networks utökar nu utbudet av andra generationens Anybus Communicator, vilket gör det möjligt att överföra mer data snabbare mellan industriella nätverk. Tretton nya versioner för kommunikation mellan EtherCAT, EtherNet/IP, Modbus TCP, PROFIBUS och PROFINET gör det enkelt för användarna att ansluta olika styrsystem, minska mängden automationsöar och maximera driftprestanda.

Beprövad och snabb kommunikation med Anybus NP40-teknik
Den prisbelönta industriella nätverksprocessorn Anybus NP40 säkerställer att Anybus Communicator uppfyller höga krav vad gäller industriell prestanda, tillförlitlighet och säkerhet. Med ny hårdvara och mjukvara möjliggör gatewayerna mycket snabb dataöverföring - upp till 10 gånger snabbare än sina föregångare. Användarna kan också utbyta betydligt mer data mellan nätverken eftersom gatewayerna överför upp till 1 500 byte till och från PLC:er.

Robust och säker kommunikation
Nya Anybus Communicator är byggd med noggrant utvalda industrikomponenter och följer CE- och UL-industristandarderna. De är därmed utformade för att hantera tuffa industriella miljöer.

För att skydda användarna från cyberattacker har Anybus Communicator en inbyggd fysisk säkerhets-switch som förhindrar obehöriga konfigurationsändringar och säkrar uppstartsfunktionalitet.
 
Snabb installation och intuitiv konfiguration
Designen med alla portar på framsidan möjliggör snabb installation och konfiguration och ett helt nytt grafiskt användargränssnitt (GUI) och lättförståelig dokumentation underlättar livet ytterligare för automationsingenjören. Anybus Communicator monteras på DIN-skena vilket gör det möjligt att sätta den nära anslutna enheter, vilket minskar kabeldragning.
 
Användarna kan konfigurera gatewayerna med hjälp av drag-and-drop-funktionalitet i det webbaserade GUI:et, som är tillgängligt via en dedikerad Ethernet-port. I GUI:et kan användarna också övervaka nätverkstrafik och diagnostisera problem.
 
Hands-on assistans är också tillgänglig, eftersom en QR-kod i GUI:et ger en steg-för-steg-guide för installation och konfiguration.
 
"Vi är väldigt glada över att lansera dessa Communicatorer", förklarar Fredrik Brynolf, produktchef för Anybus-gateways på HMS Networks. "Communicatorerna är pålitliga, kraftfulla och säkra. Dessutom erbjuder de en ny nivå av användarvänlighet tack vare den optimerade designen och det intuitiva grafiska användargränssnittet. Allt detta gör Communicatorerna till utmärkta val för alla som vill möjliggöra datakommunikation mellan industriella nätverk. Communicatorerna gör det enkelt att ansluta PLC:er, ta bort automationsöar och maximera driftprestandan.»
 
Anybus Communicators finns tillgängliga som fristående enheter färdiga att installera. Användarna kan anpassa Communicatorerna för att uppfylla OEM- och varumärkeskrav. Gatewayerna kan också förkonfigureras och låsas för att användas som tätt integrerade kommunikationskomponenter i en automationsenhet eller en maskin.
 

Läs mer på https://www.anybus.com/products/gateway-index/anybus-communicator

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare