www.tillverkning-sverige.com
Volvo Group News

VOLVO TRUCKS TESTER VÄTEDRIVNA ELTRUCKER PÅ OFFENTLIGA VÄGAR

Vätgasdrivna bränslecellstruckar, som endast släpper ut vattenånga, kommer att vara en viktig del av Volvo Lastvagnars produktportfölj med noll avgasutsläpp.

VOLVO TRUCKS TESTER VÄTEDRIVNA ELTRUCKER PÅ OFFENTLIGA VÄGAR

Förra året visade Volvo Lastvagnar upp sina elbilar med bränslecell för första gången. Dessa avgasfria lastbilar använder vätgas för att producera sin egen el ombord – vilket gör dem lämpliga för längre transportuppdrag.

Nu har lastbilarna testats på allmän väg för första gången. Men inte vilken allmän väg som helst. För att göra det extra utmanande har testerna genomförts ovanför polcirkeln i norra Sverige – i ett extremt kallt klimat.

Kommersiellt tillgänglig under andra halvan av detta decennium
Volvo erbjuder för närvarande branschens bredaste produktsortiment av batteridrivna eltruckar, med sex modeller i serietillverkning, för ett mycket brett utbud av transporter i och mellan städer.

Bränslecellselektriska lastbilar kommer att finnas tillgängliga under andra halvan av detta decennium. Tester med åkerier kommer att starta några år innan den kommersiella lanseringen. För att påskynda utvecklingen har Volvo Group gått samman med Daimler för att utveckla och producera bränslecellssystem som är skräddarsydda för tunga fordon.

Möjligt att minska CO2 redan idag
För åkerier som redan vill erbjuda transporter utan avgaser erbjuder Volvo Lastvagnar idag sex olika batterielektriska modeller samt lastbilar som drivs med förnybara bränslen, som biogas.

Fakta
Volvos vätgasdrivna bränslecellsbilar kommer att använda två bränsleceller med en kapacitet att generera 300 kW elkraft. Grönt väte är en oändlig resurs som produceras genom att använda förnybara energikällor, som vind, vatten och sol.

www.volvotrucks.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare