www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB INVIGER NY HELAUTOMATISERAD PRODUKTIONSLINA I VÄSTERÅS

ABB Electrification Smart Power har investerat i en ny helautomatiserad produktionslina för tillverkning av kontaktorer.

ABB INVIGER NY HELAUTOMATISERAD PRODUKTIONSLINA I VÄSTERÅS

ABB har investerat mer än 40 miljoner kronor i en ny helautomatiserad produktionslina för tillverkning av kontaktorer i Västerås. Kontaktorerna från ABB Electrification Smart Power styr stora elektriska strömmar i exempelvis motorer, tåg och vindkraftverk.

Produktionslinan gör det möjligt för ABB att möta komplexa kundkrav mer effektivt och tillverka kontaktorer i tre storlekar med hundratals olika varianter. Monteringen är helt automatiserad med 14 robotar från ABB, som ger hög kvalitet och säkerhet. Produktionslinan, designad och tillverkad av Elektroautomatik i Skövde, använder också ABB:s styrsystem, operatörspaneler, reläer och säkerhetssystem.

Framtagningen av produktionslinan har skett i nära samarbete med utvecklingsavdelningen på ABB Electrification Smart Power. Affärsenheten har även samarbetat med leverantörer för att minimera ompackning av ingående material, något som skapat både effektivare hantering och bättre ergonomi för medarbetarna.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare