www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB FORMEL E VISAR UPP FÖRDELARNA MED E-MOBILITET PÅ WORLD EARTH DAY

ABB:s B&R-teknik bidrar till att påskynda införandet av elfordon genom att minska kostnaderna och förbättra batteriernas prestanda.

ABB FORMEL E VISAR UPP FÖRDELARNA MED E-MOBILITET PÅ WORLD EARTH DAY
Röntgenenhet från det tyska företaget Exacom scannar 175 celler varje minut genom att flytta dem individuellt

Nyligen kom ABB FIA Formel E World Championship tillbaka för tävlingar på Berlins Tempelhof-flygplats i Tyskland – Europas största marknad för elfordon.

ABB spelar en nyckelroll i Tysklands fordonssektor, tillhandahåller robot- och automationslösningar, och hjälper till att bygga upp landets ladd infrastruktur för elfordon. För konsumenter runt om i världen som överväger att köpa ett elfordon påverkas beslutet i hög grad av två faktorer: pris och räckvidd. Detta gör produktionen av batterier särskilt viktig, då den står för ungefär en tredjedel av kostnaden för elfordonet och produktionskvaliteten har en direkt påverkan på fordonets räckvidd.

Under monteringen av battericeller och batteripaket hjälper ABB fordonstillverkarna att uppfylla kritiska kvalitetskrav och minimera produktionskostnaderna för att göra elbilar mer prisvärda. Till exempel skannar Inspektioner med röntgenenheter från det tyska företaget Exacom, 175 celler varje minut genom att flytta dem individuellt i hög hastighet med hjälp av transportsystemet ACOPOStrak från ABB:s division Machine Automation (B&R). Förutom en varsammare hantering än konventionella transportörer erbjuder ACOPOStrak-skyttlarna exceptionellt snabb acceleration och hastighetsminskning, vilket påskyndar positioneringen och ökar genomströmningen.

Vad gäller den laddinfrastruktur som krävs för att ladda elfordonen har ABB legat i framkant vid implementeringen i Tyskland. Förutom installationen av 3 519 laddare i landet, varav 129 i Berlin för personbilar, är ABB också ett av 20 företag som arbetar i HoLa-projektet för högpresterande laddning som finansieras av den tyska regeringen. Det är världens första MW-laddprojekt för tunga nyttofordon som möjliggör landsvägstransporter med nollutsläpp.

Efter Formula E kommer nästa höjdpunkt inom sport att anlända till den tyska huvudstaden i juni. Den 17-25 juni kommer Special Olympics World Games att äga rum i Berlin. För första gången kommer Tyskland att vara värd för världens största inkluderande idrottsevent, där tusentals idrottare med intellektuella funktionshinder kommer att visa upp sina färdigheter i 26 idrottsgrenar ABB har varit partner till den tyska Special Olympics i mer än 20 år. Bland annat kommer ABB:s medarbetare återigen att ge stöd som volontärer vid idrottsplatserna. Dessutom kommer ABB E-mobility att leverera och förvalta laddinfrastrukturen för de mer än 60 elektriska skyttlar som kommer att användas under eventet.

ABB driver också på framstegen inom elektrifiering av järnvägstransporter genom ett samarbete med schweiziska tillverkaren av järnvägsfordon Stadler för att möjliggöra energieffektiva och hållbara transporter för operatören Berliner Verkehrsbetriebe (BVG). ABB:s senaste generation traktionsomvandlare installeras på mer än 600 tunnelbanetåg i den tyska huvudstaden. Genom att ersätta den 30 år gamla flottan med moderna fordon, utrustade med skräddarsydd ABB-teknik, tillgodoses behovet av en mer tillförlitlig och effektiv tjänst samtidigt som man hjälper till att tillgodose det ökande antalet passagerare.


ABB FORMEL E VISAR UPP FÖRDELARNA MED E-MOBILITET PÅ WORLD EARTH DAY
ABB’s senaste generation av traction convertersl

2022 förvärvade ABB PowerTech Converter (PTC), en ledande leverantör av hjälpkonverteringslösningar för spårvagnar och tunnelbanetåg. Dessa lösningar tillhandahåller den kraft som krävs för viktiga system som förbättrar passagerarkomforten, till exempel HVAC-system, belysning, säkerhetsutrustning, dörrar samt laddning av fordonets batterier. Kombinationen av dessa kompletterande erbjudanden gör att ABB nu kan satsa på innovationer och utveckla fler energieffektiva lösningar.

Efter dubbeltiteltävlingen i Berlin kommer serien att fortsätta till den legendariska stadsbanan i Monaco den 6 maj. Säsong 9-kalendern består av 16 tävlingar på 11 ställen runt om i världen.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare