www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB-ROBOTAR STÄRKER RENAULT-KONCERNENS ANLÄGGNINGSNÄT FÖR ELFORDON

Betydande leveranser bekräftar att ABB är en av de största leverantörerna av tillverkningsteknik till Renault Group.

ABB-ROBOTAR STÄRKER RENAULT-KONCERNENS ANLÄGGNINGSNÄT FÖR ELFORDON

ABB stöttar Renault Group genom att tillhandahålla toppmodern robotteknik för att bidra till att automatisera elfordonstillverkarens produktionsnät på flera viktiga marknader. ABB har levererat majoriteten av de 160 enheterna i den stora industrirobotportföljen de senaste 24 månaderna. Ekonomiska detaljer kring ordern har inte redovisats.

ABB:s lösningar för robotautomation ger en större kapacitet vid Renault Groups avancerade monteringslinjer för elmotorer i Cléon och Douai i Frankrike. Vid företagets anläggning i Douai kommer ABB:s teknik att bidra vid tillverkningen av nästa generations elfordon på den nya avancerade karossanläggningen.


ABB-ROBOTAR STÄRKER RENAULT-KONCERNENS ANLÄGGNINGSNÄT FÖR ELFORDON

Orderingången, som stöttar Renault Groups omdanande Renaulution-strategi för att generera hållbar lönsamhet, befäster ABB:s ställning som en av de största leverantörerna av tillverkningsteknik för elfordon till Renault Group och lyfter fram ABB:s teknik och lösningar som stärker hela produktionsprocessen.

Förutom den stora industrirobotportföljen tillhandahåller ABB programvaran SafeMove som ger säkerhetsklassad övervakning av robotrörelser, något som möjliggör tajtare automationsceller och ett närmare samarbete; integrationsexpertis för komplexa processer inklusive motorlindningar, balansering och testning samt över 50 ytterligare programvarutillämpningar från ABB:s omfattande katalog.

ABB:s division Robotics är global leverantör av teknik för montering av drivsystem och batterier liksom karosstillverkningr samt lackering och tätning av elfordon. Vid sidan av robotik är ABB global ledare inom laddlösningar för elfordon och den främsta partnern för världens största OEM-företag för elfordon och landsomspännande nätoperatörer för elfordonsladdning.

www.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare