www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

LogiMAT 2023: Interroll presenterar ny High Performance Conveyor Platform (HPP) för bud, express- och pakettjänster

Sant'Antonino, Schweiz/Stuttgart, Tyskland, 20 april 2023. Med den globalt framgångsrika Modular Conveyor Platform (MCP) som förebild lanserar Interroll nu en modulär transportörlösning, som uppfyller de specifika kraven på robusthet och genomströmning som kurir-, express- och paketleverantörer (CEP) ställer.Den nya High Performance Conveyor Platform-lösningen (HPP) – ett kraftfullt tillägg till Interrolls sorteringslösningar – kan avsevärt öka stora och små distributionscentralers produktivitet, kapacitet och energieffektivitet. Som en del av Interrolls omfattande plattformsstrategi använder HPP i första hand tekniskt beprövade produkter som redan har använts framgångsrikt hundratusentals gånger. Det nya erbjudandet kommer att visas för första gången den 25–27 april 2023 i Interrolls LogiMAT mässmonter (Hall 1, Monter K41) i Stuttgart, Tyskland, där besökarna också kommer att kunna uppleva företagets plattformsstrategi för materialflödeslösningar på ett lekfullt sätt.

Onlineshoppning lockar allt fler köpare, vilket genererar en ständigt ökande mängd och variation av varor som behöver transporteras och sorteras i distributionsnäten för CEP-tjänsteleverantörer över hela världen. Antalet paket som passerar transportörer och sorteringssystem i de största 13 länderna kommer att öka från 159 miljarder år 2021 till 256 miljarder år 2027. Interrolls automatiska sorteringslösningar har spelat en nyckelroll i att bemästra dessa materialhanteringsutmaningar i över 20 år. Fler än 500 sorterare har distribuerats globalt av branschledare som Amazon, DHL, FedEx, UPS, Hugo Boss, Inditex (ZARA) och Zalando samt posttjänster. "I vår innovationsinriktning har vi konsekvent utnyttjat fördelarna med vår plattformsstrategi under många år. Det senaste exemplet är den nya High Performance Conveyor Platform (HPP), som vi utvecklat baserat på vår mångåriga branschexpertis på CEP-marknaden. Den erbjuder viktiga mervärden för att uppnå affärsmål för systemintegratörer samt bud-, express- och paketleverantörer", förklarar Jens Strüwing, Executive Vice President Products & Technology på Interroll.

"Förutom maximal flexibilitet och beprövad produktkvalitet som detta modulära system av transportörmoduler som kan kombineras fritt, är mervärdena bland annat energieffektivitet, användarvänlighet och snabb implementering av automation. I kombination med ett motsvarande tjänsteerbjudande kan produktiviteten på både stora och små paketcentraler utökas avsevärt på detta sätt – både när det gäller nya installationer, men också för eftermontering".


LogiMAT 2023: Interroll presenterar ny High Performance Conveyor Platform (HPP) för bud, express- och pakettjänster

Snabbt genomförande med hjälp av digitala processer
Interroll Layouter kan användas exempelvis för att tydligt designa och planera kompletta HPP-systemkonceptet på en dator och implementera dem virtuellt. Lösningen minskar både arbetsinsats och planeringstid – vilket förkortar projektets varaktighet. Det ger också mer informativa och mycket mer förenklade presentationer och beslutsprocesser för användarna. Samtidigt minskar de standardiserade modulerna tidsåtgången för att installera och implementera lösningarna. Den sömlösa behandlingen av data från Interroll Layout i ERP-system (Enterprise Resource Planning) på produktionsplatser möjliggör dessutom korta leveranstider. Precis som när det gäller Interrolls sorterare stöttas kunderna med konsekvent och smidig projektledning. Den nya transportplattformen består av ett stort antal standardiserade linje- och kurvmoduler som kan kombineras fritt för att möta respektive kundkrav. Dessa inkluderar till exempel raka transportbandsmoduler och moduler för branter och lutningar. Styvheten har ökats med en tredjedel jämfört med MCP. Plattformens robusthet tillåter belastningar på upp till 50 kilogram per meter, medan den maximala transporthastighet är 2,5 meter per sekund. Beroende på dimensionering och typ av gods som transporteras är en genomströmning på upp till 10 000 enheter per timme möjlig. Lösningen kan bearbeta ett stort utbud av varor som ska sorteras, inklusive kartonger, småförpackningar, vadderade kuvert, Manilakuvert och plastpåsar.

Energieffektiv drivteknik, enkel uppstart och smidigt underhåll
Transportbanden som baseras på denna plattform drivs antingen av växel- eller trummotorer, beroende på kundens önskemål. Dessa ger en effektivitet på cirka 90 procent och möjliggör en tyst och produktiv arbetsmiljö med mycket höga genomströmningar. Vid användning av transportband med central drivning spänns bandet enbart från en sida, vilket avsevärt förenklar uppstart och underhåll. Utformningen av sidostyrningarna är också genomtänkt konstruktionsmässigt. Tack vare sin symmetriska och modulära struktur används endast ett fåtal standardiserade komponenter för vänster och höger transportörsida. Dessutom skapar den överlappande designen slutna övergångar från det ena transportbandet till det andra, vilket förhindrar att transporterat gods fastnar vid övergångar.

Transport och sortering integreras
Den funktionella kärnan i HPP är den innovativa Interroll Multibelt Switch-modulen (MBS). Modulen kombinerar transport- och sorteringsfunktioner på ett unikt sätt. Genom att sömlöst överlappa den raka linjen och rörelser i sidled överförs transportgodset till ytterligare transportband med konstant hastighet, antingen rakt fram eller åt två håll. Denna metod säkerställer inte bara en skonsam och säker transportprocess, utan också en mycket hög hastighet och genomströmningsvärden på över 10 000 enheter per timme.

Med Interroll MBS kan kunderna ytterligare öka kapaciteten på sina distributionscentraler genom en högre grad av automatisering, baserat på High Performance Conveyor Platform. Det är inte bara användbart för att transportera försorterat gods i riktning mot eller bakom stora sorteringssystem som används i större distributionscenter; även i mindre, kundorienterade paketcenter med få destinationer kan automationslösningen avsevärt öka arbetsproduktiviteten och ekonomin effektivt. Dessutom kan MBS användas som en inkörsport till automatisk sortering för applikationer som endast behöver ett fåtal destinationer.

HPP kommer att börja produceras i Europa under andra kvartalet 2023 och i Amerika och Asien 2024.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare