www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks utökar Anybus-erbjudandet med Anybus Diagnostics

HMS presenterar nu en utökning av Anybus-varumärket med introduktionen av Anybus Daignostics, ett nytt affärsområde som fokuserar på att hjälpa industriella kunder att undvika kostsamma oplanerade produktionsstopp.

HMS Networks utökar Anybus-erbjudandet med Anybus Diagnostics
Automation blir allt viktigare inom tillverkningsindustri och andra delar av industrin. En kritisk faktor för att säkerställa full drift och effektivitet av automationssystemen är tillförlitligheten hos de industriella nätverk som används i dessa system. För att möta detta växande behov utökar HMS Networks omfattningen och inriktningen av varumärket Anybus med lanseringen av ett nytt affärsområde – Anybus Diagnostics – som kan erbjuda produkter och tjänster för att säkerställa driftstid och säkerhet i industriella nätverk.

Förhindrar oplanerade driftstopp

Oplanerade driftstopp är ett extremt kostsamt problem för tillverkningsindustrin över hela världen, med en uppskattad årlig kostnad på 50 miljarder dollar som fortsätter att stiga (1). Företag arbetar ständigt med att vidta åtgärder för att minska kostnaderna för oplanerade driftstopp - den mest effektiva lösningen är att förhindra att det händer över huvud taget. Anybus Diagnostics arbetar med detta genom ett proaktivt tillvägagångssätt för underhåll av industriell system. Med Anybus Diagnostics får kunder möjlighet att övervaka sin utrustning och nätverkskommunikationen, vilket gör det möjligt för dem att agera proaktivt och åtgärda potentiella problem innan de leder till kostsamma stillestånd och reparationer.

Så fungerar Anybus Diagnostics
Anybus Diagnostics erbjuder ett omfattande utbud av produkter och tjänster för att hjälpa industriföretag att undvika kostsamma, oplanerade driftstopp:

Permanent övervakning

Ett av de största problemen med industriella nätverk är att företag inte aktivt övervakar nätverkens prestanda och därför inte kan åtgärda fel innan de blir ett problem. Anybus Diagnostics erbjuder nätverksövervakningslösningar som ger permanent övervakning i realtid av PROFIBUS och industriella Ethernet-nätverk, som gör det möjligt för företag att identifiera och lösa problemen innan de påverkar produktionen. 

Segmentering
Många företag vill fortsätta använda sina befintliga fieldbus-nätverk och väljer ofta att utöka sina nätverk genom att lägga till nya enheter. Detta tillvägagångssätt innebär dock en betydande risk, på grund av att ett problem i en enhet kan göra att hela nätverket påverkas, vilket resulterar i oplanerade driftstopp.

Som lösning på detta problem tillhandahåller Anybus Diagnostics nätverkssegmenteringsprodukter som delar upp nätverket i separata segment och kan på så sätt avgränsa eventuella problem och förhindra att de påverkar hela systemet. Genom att använda flera "tap-punkter" minimerar nätverkssegmenteringen inte bara risken för driftstopp, utan förenklar även felsökning genom att teknikerna snabbt har möjlighet att identifiera och lösa problem utan att störa resten av nätverket.

Nätverksinsikter

Felsökning i industriella nätverk kan vara utmanande, eftersom det ofta kräver lång erfarenhet och kunskap om olika industriella protokoll. Ju mer komplexa nätverken blir desto svårare blir det att identifiera och lösa problem som uppstår. Anybus Diagnostics lösning är en AI-driven programvara som snabbt och noggrant kan analysera nätverket för att identifiera grundorsaken till eventuella problem. Denna avancerade teknik minskar behovet av att ha tekniker med många års erfarenhet och detaljkunskaper om nätverket i fråga. Felsökningsprocessen blir strömlinjeformad och effektiv, vilket sparar både tid och pengar för företagen.

Utbildning och praktik
Ett välfungerande industriellt nätverk bygger inte bara på pålitliga hård- och mjukvaruleverantörer utan behöver också duktigt yrkesfolk. Av den anledningen erbjuder Anybus Diagnostics e-learning och certifierade utbildningsprogram som förser ingenjörerna med väsentliga färdigheter och kunskaper för att de ska kunna öka drifttiden i sina fabriker. Utbildningsprogrammen ger praktisk erfarenhet och gör det möjligt för ingenjörer att designa, installera, underhålla och effektivt felsöka i industriella nätverk. Genom att använda Anybus Diagnostics utbildningsprogram kan företagen täppa till eventuella kunskapsluckor hos sin personal, vilket resulterar i förbättrad prestanda, ökad drifttid av de industriella nätverken och inte minst sinnesfrid.

Simon Mortazavi, affärsområdeschef för Anybus Diagnostics på HMS Networks kommenterar lanseringen av Anybus Diagnostics:

"Vi är glada över att lägga till Anybus Diagnostics till vår befintliga portfölj av Anybus produkter och tjänster. Anybus Diagnostics kommer att erbjuda kunderna ett heltäckande utbud av lösningar för att hjälpa dem att ta itu med den betydande utmaningen med oplanerade driftstopp, vilket är känt för att ha en allvarlig påverkan på produktionen. Med affärsområdet Diagnostics är nu Anybus-varumärket fullt utrustat för att tillhandahålla end-to-end anslutningslösningar för industrin. Vi hjälper våra kunder att bli uppkopplade – och hålla sig uppkopplade."

[1] "Förebyggande underhåll och smarta fabriker" [Online].  https://www2.deloitte.com/us/en/pages/operations/articles/predictive-maintenance-and-the-smart-factory.html.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare