www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks lanserar Anybus Wireless Bolt II

HMS Networks släpper nu Anybus® Wireless Bolt II, en industriell Wi-Fi 5-accesspunkt (AP) och en trådlös klient för distributionssystem (WDS). Wireless Bolt II har förbättrad robusthet, säkerhet och prestanda.

HMS Networks lanserar Anybus Wireless Bolt II

Med högre hastigheter och ökad genomströmning är det ett utmärkt komplement till det befintliga utbudet av Wireless Bolts och ett utmärkt val för applikationer som kräver höga dataöverföringshastigheter.

Anybus Wireless Bolt II är ett bra val för företag som vill undvika höga kostnader och problem som ofta uppstår med traditionella kabelinstallationer. Den kan konfigureras som en accesspunkt för trådlös åtkomst, som möjliggör datatillgänglighet och ökar säkerhet.

Genom att använda Wireless Bolt II som par kan man även skapa en trådlös brygga i industriella Ethernet-nätverk som t.ex PROFINET, Modbus TCP och EtherNet/IP skapas, samtidigt som kablarna både punkt-till-punkt och punkt-till-multipunkt försvinner. Dessutom gör den robusta designen Wireless Bolt II idealisk för applikationer i tuffa miljöer, såsom tillverkning.

Förbättrad trådlös teknik
Användandet av Wi-Fi 5 och MIMO-antenner gör att Anybus Wireless Bolt II erbjuder mycket snabb och pålitlig trådlös prestanda, vilket ger bättre uppkoppling och minskade dataförluster.

Avancerad säkerhet
Anybus Wireless Bolt II stöder HTTPS- och WPA3-säkerhetsprotokoll, vilket ger ett säkrare trådlöst nätverk och skydd mot obehörig åtkomst och dataintrång.

Hållbarhet och robusthet
Anybus Wireless Bolt II är byggd för att klara även de tuffaste industriella miljöerna och har en robust kapsling som är slagtålig (förberedd för IK10 och ATEX) och inträngningsskyddad (certifierad för IP66 och förberedd för IP69K). Wireless Bolt II kan fungera i ett brett temperaturområde från -25°C till 65°C, vilket gör den lämplig för både inomhus- och utomhusbruk.

Enkel installation och integration
Att ställa in och konfigurera Anybus Wireless Bolt II är enkelt, tack vare dess nya användargränssnitt.  Bolt II monteras säkert på skåp och utrustning utan att exponera några kablar, vilket gör att den ser ut som en integrerad del av installationen. Bolt II kan enkelt integreras i befintliga system, vilket sparar tid och arbete jämfört med att installera nya kablar och/eller infrastruktur.
Samuel Holst, produktchef på HMS Networks, kommenterar:
"Vi är glada över att introducera Anybus Wireless Bolt II och vi är övertygade om att den kommer att hjälpa våra kunder att lösa återkommande problem med trasiga eller skadade kablar som stoppar produktionen. Bolt II är robust och lätt att installera, men viktigast av allt: den gör så att företagen kan undvika kostnader och olägenheterna med traditionella kablar och öka deras drifttid.”

 

Exempel på användning:

HMS Networks lanserar Anybus Wireless Bolt II

Figur 1. Wireless Bolt II möjliggör transparent trådlös cell-to-cell kommunikation.


HMS Networks lanserar Anybus Wireless Bolt II

Figur 2. Wireless Bolt II kan användas för enkel trådlös åtkomst för att kontrollera skåp eller maskiner. 


HMS Networks lanserar Anybus Wireless Bolt II

Figur 3. Montering av Anybus Wireless Bolt II

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare