www.tillverkning-sverige.com
Vossloh

Vossloh och VR Track bildar två joint ventures i Finland

• Förstärkning av Vosslohs kärndivisioner Customized Modules och Lifecycle Solutions • Internationalisering och högre förädlingsvärde • Positivt operativt resultat redan 2015

Vossloh och VR Track bildar två joint ventures i Finland
Werdohl, 26 maj 2015. Vossloh och VR Track, ett dotterbolag till finska statliga järnvägsbolaget VR-koncernen, bildar två joint ventures. Tillsammans med partnern kommer Vossloh att driva tre produktionsenheter för spårväxlar samt en långsvetsad rälsproduktion. Vossloh kommer att äga 60 procent av aktierna i varje joint venture. Undertecknande av avtalen ägde rum i maj och stängning av transaktionerna kommer förmodligen att vara i mitten av detta år. Den uppskattade årliga omsättningen för de två samriskföretagen uppgår till 20.000.000 € och till 30.000.000 € med positivt operativt resultat redan år 2015.

Med joint ventures ökar Vossloh avsevärt sitt mervärde i affärsområdet Customized Modules i Finland och internationaliserar Lifecycle Solutions-divisionen på en marknad som kännetecknas av en genomarbetad strategi för järnvägsinvesteringar. Sammantaget följer transaktionerna Vosslohs strategiska mål att ytterligare stärka sin position inom utvalda attraktiva marknader för järnvägsinfrastruktur.

Dr.h.c. Hans Martin Schabert, VD för Vossloh AG: "Genom att bilda joint ventures med VR Track förbättrar vi vår tillgång till den krävande finska marknaden och lägger en viktig grund för ökad tillväxt inom våra kärnaffärsområden i norra Europa. Vi ser fram emot att ytterligare intensifiera samarbetet med vår erfarna, långsiktiga affärspartner, VR Track ".

Vossloh och VR Track bildar två joint ventures i Finland

Ville Saksi, vd för VR Track tillägger: "Med Vossloh har vi hittat en skicklig och erkänd specialist i järnvägsteknik för gemensam och framgångsrik utveckling av växelsystem och serviceverksamhet inom järnvägsinfrastruktur. Vår befintliga framgångsrika affärsrelation kommer att utökas och ytterligare förstärkas genom våra joint ventures".

Växelverksamheten kommer att integreras i Vosslohs Customized Modules-division, som tillhandahåller anpassade infrastrukturmoduler. Vossloh bidrar med sina befintliga växelsystemtillgångar i Finland. Svetsanläggningen kommer att bli en del av Lifecycle Solutions, den Vossloh-division som erbjuder heltäckande järnvägsservice och kompletterar de två andra kärndivisionerna med en rad specialiserade tjänster.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare