www.tillverkning-sverige.com
Vossloh

Förvärv av Novosibirsk, Rysslands ledande tillverkare av växlar och järnvägskorsningar

21 maj 2013 vann joint-ventureföretaget, som bildats av Vossloh Cogifer och dess ryska partner SP-Technology, en upphandling gällande privatiseringen av Novosibirsk Switch Plant. Med över 10.000 enheter tillverkade varje år och en marknadsandel på mer än 80 %, är Novosibirsk Rysslands största tillverkare av växlar och järnvägskorsningar.

Förvärv av Novosibirsk, Rysslands ledande tillverkare av växlar och järnvägskorsningar
75 % minus två aktier i Novosibirsk kommer att ägas av det gemensamma företaget som bildats av SP-Techknology och Vossloh Cogifer och resterande andel av Ryska järnvägen (RZD). RZD, står för 87 % av Novosibirsk verksamhet. Vossloh Cogifer kommer att förvärva en initial kapitalandel på 7,5% i det gemensamma företaget och har för avsikt att öka det till 36,7% genom teknik-och kompetensöverföring .

"Vårt löfte att förbättra livslängden på Rysslands växlar och järnvägskorsningar och minska underhållskostnaderna är den avgörande faktorn som gjorde det möjligt för oss att vinna detta privatiseringsanbud", säger Xavier QUEMENER, affärsutvecklingschef för Vossloh Cogifer. "Vi kommer att titta på många olika aspekter, d v s skena/hjulgränssnittskonstruktion, komponentförbättringar genom användningen av exempelvis manganmonoblock för spetsräl och vi avser även att optimera anläggningens tillverkningsprocesser.»

Novosibirsk, som grundades 1942, rapporterade intäkter på € 130 miljoner 2012. Anläggningen sysselsätter mer än 200 personer och tillverkar Rysslands hela utbud av växlar och järnvägskorsningar vid företagets gjuterier och smedja.

Novosibirsk tillverkar främst järnvägsväxlar och -korsningar för konventionella passagerar-och godsjärnvägar. Vossloh Cogifer och Novosibirsks lokala arbetslag bedömer även olika möjligheter att utvidga produktutbudet; till exempel av växlar och korsningar för mycket hög hastighet (över 250 km/h): utveckling av speciella växlar och korsningar för tunga laster, växlar och korsningar för stadstrafiksnätverk och spårvägslinjer i synnerhet; samt Easyswitch-ställdon som är inbyggda i en specialgjord järnvägssyll.

Förvärv av Novosibirsk, Rysslands ledande tillverkare av växlar och järnvägskorsningar

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare