www.tillverkning-sverige.com
Igus News

ÄNNU FLERA ALTERNATIV: TVÅ NYA HYBRIDKABLAR FRÅN IGUS SOM PASSAR BOSCH REXROTH OCH SIEMENS

Hybridteknik blir populär hos fler och fler drivsystemtillverkare. igus garanterar tillförlitlighet med nya kablar för MS2N-motorer från Bosch Rexroth och Siemens SINAMICS S210 frekvensomformare.

ÄNNU FLERA ALTERNATIV: TVÅ NYA HYBRIDKABLAR FRÅN IGUS SOM PASSAR BOSCH REXROTH OCH SIEMENS

Hybridteknik blir populär hos fler och fler drivsystemtillverkare. Mot bakgrund av denna pågående trend utökar igus sin chainflex-kabelportfölj med två nya hybridkablar.

Energi- och dataöverföring samlad i en kabel
Med över 30 olika typer har igus den största portföljen av högflexibla hybridkablar, som består av två serier: CF280.UL med en PUR-yttermantel och CF220.UL med en PVC-yttermantel. igus förlitar sig på två olika mantelmaterial så att rätt material kan väljas individuellt för olika applikationer och yttre förhållanden.

PVC är designad för omgivningstemperaturer från +5°C till +70°C. PUR, å andra sidan, har särskilt hög slag- och oljebeständighet. De halogenfria PUR-kablarna är särskilt lämpliga för användning i energikedja med mycket höga oljehalter, till exempel i en verktygsmaskin. Dessutom finns ett utökat temperaturområde från -25°C till +80°C. Chainflex-kablarna finns i lager både i metervara och förmonterade och designade för att matcha de välkända tillverkarstandarderna.

Fler lösningar för olika användningsområden
Med PUR-hybridkabeln CF280.UL.H401 för synkrona servomotorer i MS2N-serien utökar igus sin portfölj med en produkt för det modulära drivsystemet ctrlX DRIVE från Bosch Rexroth. Den nya kabeln är lämplig för applikationer med en böjfaktor på upp till 15 xd och är därför lämplig för användning i en mängd olika industrier - från verktygsmaskiner och materialhantering till fordonsindustrin.

Dessutom erbjuder igus nu även sin hybridkabel som en CF220.UL.H304 med en yttre PVC-mantel, lämplig för Siemens SINAMICS S210 frekvensomformare.

Testad under miljontals cykler för garanterad tillförlitlighet
De mycket flexibla kablarna är speciellt designade för användning i rörliga applikationer och garanterar en lång livslängd även med hög dynamik. Varje kabel är speciellt anpassad till respektive motortyp. Liksom alla chainflex-kablar från igus har de nya hybridkablarna också testats under verkliga förhållanden under miljontals cykler.

Baserat på testresultaten som samlats in i det 3 800 kvadratmeter stora interna laboratoriet kan kabelspecialisten göra ett uttalande om livslängden för sina kablar.

www.igusab.se


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare