www.tillverkning-sverige.com
Teledyne Flir OEM

Thermal By FLIR-programmet utökas med branschens första produkter för bärbara och mobil telefoner för kommersiell och industriell användning

RealWear introducerar en värmekameramodul för Navigator-serien, medan Ulefone lanserar Power Armor 18T-telefonen med Lepton 3.5-värmekameramodulen.

Thermal By FLIR-programmet utökas med branschens första produkter för bärbara och mobil telefoner för kommersiell och industriell användning

Teledyne FLIR, en del av Teledyne Technologies Incorporated, välkomnade idag RealWear, pionjär inom bärbara lösningar med assisterad verklighet, som sin senaste Thermal by FLIR-samarbetspartner med den senaste lanseringen av världens första heltäckande handsfree och röststyrda värmekameramodul. Dessutom lanserade Thermal by FLIR-samarbetspartnern Ulefone nyligen sin första mobiltelefon med Lepton 3.5-värmekameramodulen, Power Armor 18T 5G Android-telefonen.

"Thermal by FLIR är ett samarbetsprogram för produktutveckling och marknadsföring som stöder tillverkare av originalutrustning (OEM), inklusive RealWear och Ulefone, för att skapa innovativa produkter som drar nytta av Teledyne FLIR:s värmekameramoduler och expertis", säger Mike Walters, vice vd för okylda värmekamerakärnor, Teledyne FLIR. "Det här programmet gör det möjligt för våra partners att snabbare komma ut på marknaden, sänka utvecklingskostnaderna och påskynda affärstillväxten i samarbete med världsledaren inom okyld värmekamerateknik."

Branschens första bärbara produkt
Värmekameramodulen för headsetet RealWear Navigator™ 500 ger frontlinjemedarbetare möjlighet att fånga högupplösta synliga och värmebilder för att snabbt lokalisera temperaturavvikelser i verksamhetskritisk industriell utrustning. Det är det första kommersiellt tillgängliga systemet där Lepton 3.5-värmekameramodulen används som en bärbar enhet för assisterad verklighetsdiagnostik. När modulen är monterad på enheten behöver användaren bara säga röstkommandon - även vid höga ljudnivåer på upp till 100 dBa - för att ändra inställningar och lägen samt för att fånga värmebilder.

"Genom att ge industriella frontlinjemedarbetare möjlighet att fånga värmebildsdata samtidigt som de är handsfree i farliga miljöer, får arbetarna en ny superkraft som gör att de kan utföra uppgifter på ett säkert och produktivt sätt", säger Rama Oruganti, produktchef på RealWear. "Genom att arbeta genom Thermal by FLIR-programmet gjorde det inte bara möjligt för oss att göra systemet snabbare och till lägre kostnad, utan det skapade också betydande marknadsmöjligheter."

Miljoner leptoner
Den robusta Android-telefonen Ulefone Power Armor 18T är den 13:e mobila enheten som innehåller Lepton-familjen av små, lätta, energisnåla och billiga mikrovärmekameror. Marknaden för mobiltelefoner utgör också den största OEM-marknaden för Lepton sett till volym. Integreringen av Lepton i mobila enheter, andra tekniska tillbehör och bärbara enheter har drivit fram kameramodulen till att bli den mest använda värmekameraplattformen i historien. Det finns mer än tre miljoner Lepton-enheter inbyggda i en mängd olika produkter inom tillverkning, säkerhet, försvar, IoT och konsumentteknik.

Teknik till ekosystem
Thermal by FLIR börjar med utvecklingsstöd från det applikationstekniska teamet för att hjälpa partnerorganisationer att optimera prestandan hos respektive värmekamerasystem. RealWear- och Ulefone-produkterna drar nytta av Teledyne FLIR-ekosystemet, bland annat genom att använda den patenterade MSX-bildfunktionen, förbättra värmebilder med präglade konturer i synligt ljus och kompatibilitet med FLIR Thermal Studio-mjukvara. Denna prenumerationsprogramvara erbjuder de avancerade bearbetningsfunktioner som behövs för att hantera tusentals värmebilder och -videor, oavsett om de kommer från en handhållen värmekamera, ett obemannat flygplanssystem (UAS), en akustisk bildkamera eller en OGI-kamera (optical gas imaging).

Mer information om Thermal by FLIR-programmet finns på https://www.flir.com/oem/thermal-by-flir/.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare