www.tillverkning-sverige.com
Vattenfall News

VATTENFALL FÖRST UT MED ELDRIVEN SKÅPBIL FRÅN VOLKSWAGEN

Volkswagens nya skåpbil, ID. Buzz Cargo, är anpassad för arbete som kräver tyngre inredning och levereras nu till Vattenfall Services i Nyköping. Till att börja med ska Vattenfall Services använda 15 eldrivna skåpbilar i Sverige för att minska utsläppen. Nederländerna och Tyskland står på tur.

VATTENFALL FÖRST UT MED ELDRIVEN SKÅPBIL FRÅN VOLKSWAGEN

Transportsektorn står för cirka 70 procent av koldioxidutsläppen. Därför tog Vattenfall 2017 beslut om att elektrifiera hela den egna fordonsflottan om 4 600 fordon. Men det har varit svårt att hitta lätta, kommersiella och eldrivna skåpbilar - fram tills nu.

– Att vi på Vattenfall Services får möjlighet att köra ID. Buzz Cargo i vår verksamhet, som ett av de första företagen i Sverige, ska bli intressant. Bilen gör det möjligt för oss att säkert kunna lasta material samt utrustning och samtidigt elektrifiera fler områden av vår verksamhet. Elektrifiering ligger högst upp på agendan för oss, säger Erik Nolberger, fordonschef på Vattenfall Services.

Vattenfall Services arbetar mycket ute på fältet och behöver lastutrymmen för verktyg och maskiner. Den första ID. Buzz Cargo eldrivna transportbilen kommer att börja användas i Nyköping med omnejd och till att börja med blir det totalt 15 eldrivna skåpbilar i Sverige.

– Vattenfall har ett tydligt mål om att möjliggöra ett fossilritt liv inom en generation, inte bara genom stöd till kunderna utan även i den egna verksamheten. Utöver bilarna i Sverige kommer vi även att testa ID. Buzz Cargo i Tyskland och i Nederländerna, säger Erik Nolberger.

Även Volkswagen-koncernen har målbilden klar. 2018 skrev VW som första bilproducent på Parisavtalet och har förbundit sig att bli ett helt klimatneutrala till år 2050.

– ID. Buzz är ett första tydligt exempel från Volkswagen Transportbilar på denna ambition. Det är den första transportbilen som utvecklats som ren elbil från grunden. Det innebär att man kunnat dra full nytta av de fördelar som en helelektrisk plattform kan ge, säger Joakim Höög, Key Account Manager på Volkswagen Transportbilar Sverige och fortsätter:

– Det är roligt att kunna leverera den första eltransportbilen till Vattenfall som så tydligt arbetar för minskade utsläpp i de egna leden.

www.group.vattenfall.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare