www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB: NY KOMPAKT PERSONSKYDDSBRYTARE MED HÖG PRESTANDA

Skyddar samma antal kretsar mot överström och läckström till jord i ett mindre utrymme. Gör det möjligt att minska panelstorleken för att spara plats i byggnader.

ABB: NY KOMPAKT PERSONSKYDDSBRYTARE MED HÖG PRESTANDA

ABB har kombinerat funktionaliteten hos sina dvärgbrytare (MCB) med den beprövade tekniken hos sina jordfelsbrytare (RCCB) och skapat en kompakt personskyddsbrytare (RCBO). Den bevarar driftkontinuitet för alla strömkretsar som inte påverkas, när en överström eller läckström till jord identifieras.

Den kompakta personskyddsbrytaren är en modul bred och gör att kapslingsutrymmet kan bli mindre, så att panelstorlekarna kan minskas, men ändå skydda en elektrisk krets, till exempel ett uttag eller belysning, med bara en modul. Det sparar plats i en rad installationer som små till medelstora lägenheter, utbyggnader av bostadshus och eftermontering.

Med sammaskydd och funktioner som ABB:s konventionella brytare erbjuder denna smidigare RCBO, en av bara två på marknaden, minskad effektförlust för att begränsa oönskad värme inuti kapslingen. Den kommer även med en dedikerad jordfelsindikator på framsidan och enkel identifiering av driftproblem för att minimera störningar i elförsörjningen.

”Att spara utrymme är ett allt viktigare villkor för elinstallationer. Därför letar vi alltid efter sätt att minska storleken på våra produkter utan att kompromissa med prestandan. När vi utformade vår mest kompakta RCBO hittills, ville vi skapa en brytare som bara var en modul bred, och det uppnådde vi genom att kombinera expertisen och funktionaliteten hos vår befintliga portfölj av RCBO:er tillsammans med dvärgbrytarserien S200C:s Unibis-teknik”, säger Jean-Philippe Garzon, global produktchef RCBO på ABB Electrification, och fortsätter:

”Genom att göra elprodukter mindre kan vi bättre uppfylla behoven hos konstruktions- och bostadsmarknaderna. Kompaktare komponenter är idealiska när det är ont om utrymme och ger plats åt ytterligare utbyggnader eller hem-/byggnadsautomatisering längre fram i tiden.”

DS301C med kompakt utformning är en spänningsoberoende fas + neutral personskyddsbrytare.

www.new.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare