www.tillverkning-sverige.com
VOLVO CE News

DEN UPPGRADERADE VOLVO L25 ELECTRIC NU MED ÄNNU STÖRRE DRIFTTID OCH FLEXIBILITET

Den elektriska hjullastaren L25 med nollutsläpp från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bygger på sin bevisade kommersiella prestanda med en mängd uppgraderingar som säkerställer ytterligare mångsidighet, större förarkomfort och ökad drifttid.

DEN UPPGRADERADE VOLVO L25 ELECTRIC NU MED ÄNNU STÖRRE DRIFTTID OCH FLEXIBILITET

Den kompakta elektriska hjullastaren har redan demonstrerat tillförlitlighet vad gäller att matcha överlägsen styrka med närapå tyst drift och noll avgaser, och uppgraderas nu för att säkerställa ännu större mångsidighet på arbetsplatsen. Möjligheten att montera ett nytt parallellänkage, speciellt lämpat för medelhöga cykler och pallhanteringstillämpningar, kommer att fungera som ett komplement till den befintliga Z-typ – som ger högt brytmoment – men nu för ännu fler applikationer. Och med en ökning av maxhastigheten upp till 20 km/h kan L25 Electric flytta till nästa arbetsplats mycket snabbare.

Paolo Mannesi, Global Product Manager för Volvo Compact Wheel Loaders säger: "Tack vare resultatet av ett nära samarbete med våra återförsäljare och kunder är vi stolta över att avslöja nästa nivå inom enastående elektrisk prestanda. Med alla dessa uppgraderingar erbjuder L25 Electric nu ännu större komfort, produktivitet och drifttid, vilket gör den till en helt unik produkt på marknaden. Vår elektrifieringsresa fortsätter, och jag ser ivrigt fram emot att våra nästkommande modeller når våra kunder."

Uppgraderingarna bygger på framgången som L25 Electric uppådde i sin första version, som redan har visa sig vara populär bland kunderna. Arvid Rüster, produktchef på Berliner Stradtreinigung i Tyskland, säger: “L25 Electric är starkare än sin dieselbror och ännu bättre. Den är tystare och reagerar snabbare Styrspaken är dessutom mycket känslig."


DEN UPPGRADERADE VOLVO L25 ELECTRIC NU MED ÄNNU STÖRRE DRIFTTID OCH FLEXIBILITET

Förare som rapporterar en trevligare arbetsmiljö med den utsläppsfria hjullastaren, kommer utan tvekan att uppskatta att den uppgraderade maskinen är kommer med ytterligare funktioner för att förbättra driftsupplevelsen. Med minskade ljudemissioner tack vare en ny hydraulpump och omplaceringen av huvudstyrventilen från hytten till den främre ramen blir maskinen ännu tystare, såväl inom som utanför hytten.

För de förare som arbetar i kyligare klimat kan de nu enkelt välja tid och dagar i veckan där de vill anlända i en förvärmd och avfrostad hytt, tack vare det nya programmerbara alternativet för hyttvärmare. Och behovet av att sträcka sig under huven för att stänga av en huvudströmbrytare i slutet av ett skift är nu eliminerat när du använder maskinen regelbundet.

Med ökad komfort kommer ökad drifttid, tack vare en ny elektrisk parkeringsbroms med motlutsfunktion. Detta är en bekväm automatisk funktion för förare som arbetar på vilken byggarbetsplats som helst, men särskilt i sluttningar eller ojämn terräng. Och eftersom skivbromsen som fanns i den tidigare modellen nu ersätts av en fjäderansatt och hydrauliskt frigjord våtskivbroms, tas relaterade underhållskrav bort, vilket också bidrar till att minska kostnaderna och maskinens stilleståndstid. Förarkomforten förbättras också tack vare en mer ergonomisk joystick, den senaste designen på marknaden.

Tiden det tar att uppnå en full laddning från noll är nu halverad till endast sex timmar med den förbättrade inbyggda laddaren på 6kW, om den används med ett CEE-uttag på 400V 16A eller en offentlig laddstation. Snabbare laddning är alltid tillgänglig med snabbare externa laddare 9,6 kW och 17,3 kW. Och i kombination med den nyligen lanserade Electric Machine Management Application (EMMA) kan kunderna öka drifttiden ytterligare genom att hålla reda på laddningsstatus, batterinivå och maskinplacering, vilket hjälper dem att hantera laddningsprocessen mer effektivt.

Alla dessa nya funktioner och förbättringar som avslöjas som en del av den uppdaterade hjullastaren L25 Electric kommer att finnas på nya L20 Electric, tillgänglig för förbokning sedan oktober förra året. Den något mindre elektriska hjullastaren har en nyttolast på 1,8 ton och kommer med parallellkoppling och ett urval av 33 kWh eller 40 kWh batteripaket för att tillgodose olika autonomibehov.

www.volvoce.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare