www.tillverkning-sverige.com
norelem

Full fart framåt för talangutveckling med norelems sponsring av VDI-Racing-Camp

Som ett sätt att visa upp sitt engagemang för talangutveckling, har norelem nyligen gått in som huvudsponsor för VDI-racing-camp. 2022 års racing camp var norelems andra evenemang i samarbete med VDI, efter ett framgångsrikt första partnerskap 2019.

Årets VDI-Racing-Camp powered by norelem hölls på F&T LaSiSe testbana nära Dortmund, Tyskland, som vanligtvis används som en forsknings- och testanläggning för lastsäkringsindustrin samt som övningsbana i lastbils- och lastsäkringsutbildningar, vilket gjorde den till den perfekta platsen för årets camp.

VDI:s Racing-Camp, som drivs av norelem, låter eleverna förbereda sig för de kommande Formula Student-tävlingarna genom att testa sina fordon under verkliga förhållanden i alla discipliner. Lagen bygger bilar i en av de tre kategorierna: förbränningsmotor, elbil eller förarlös bil. Varje år bjuds nya lag in att delta, vilket säkerställer att det blir en bra mix av lag med olika nivåer av erfarenhet. Detta gör evenemanget till ett perfekt förberedande evenemang för den internationella designtävlingen, som arrangeras av "Formula Student".


Full fart framåt för talangutveckling med norelems sponsring av VDI-Racing-Camp
 
"Vi är oerhört stolta över att vara huvudsponsor för det inspirerande evenemanget VDI-Racing-Camp", säger Marcus Schneck, vd för norelem. "Det är ett lysande exempel på norelems engagemang för att utveckla framtida talanger. Tillverkningsindustrin står för närvarande inför en stor kompetensbrist, men den kompetens som deltagarna på VDI-Racing-Camp powered by norelem har visat talar om för oss att framtiden för tillverkningsindustrin är i trygga händer, så länge vi kan fortsätta att utveckla talangerna på ett effektivt sätt».

Under 4 dagar testade mer än 20 lag och fler än 300 deltagare sina färdigheter i att tillverka de bästa fordonen som de kunde under konkurrenskraftiga förhållanden. Lagen testade sina fordon inom en rad olika discipliner och bedömdes av en jury bestående av tidigare studenter och Formula Student-entusiaster med lång erfarenhet. Studenterna fick också en chans att bekanta sig med nya produktinnovationer på norelems SHOWTRUCK under handledning utav norelems ACADEMY-tekniker.


Full fart framåt för talangutveckling med norelems sponsring av VDI-Racing-Camp


Under hela evenemanget använde sig lagen av olika norelem-standardkomponenter i sina fordonskonstruktioner. Komponenter som länkhuvuden, gaffellänkar och vinkellänkar användes av många lag i hjulupphängningen. Dessutom användes en hel del maskinkomponenter, som är en stor del av norelems försäljningsmarknad, till att bygga monteringsanläggningarna som användes i tävlingen. Exempel på komponenter är aluminiumprofiler, handtag, hjul och teleskopskenor som användes till monteringsbord och lastningssystem av många lag för att färdigställa sina fordon.

Sponsringen av VDI:s Racing-Camp är bara ett exempel på norelems engagemang för talangutveckling. Genom att förstå den avgörande betydelsen av att stötta utvecklingen av framtidens ingenjörskonst och arbetskraft inom tillverkningsindustrin spelar norelem en aktiv roll i att dela kunskap genom de senaste innovationerna av norelem ACADEMY, tekniska föreläsningar, samt genom användning av det mobila utställningsrummet SHOWTRUCK.

För mer information om norelems tjänster för att utveckla framtida talanger, www.norelem-academy.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare