www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker erhåller ISO 15848-1 klass C-certifiering för låga utsläpp för industriella kul- och nålventiler

Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, presenterar en serie ventiler som är testade enligt ISO 15848-1 klass C, en standard för mätnings-, test- och kvalificeringsprocesser för flyktiga utsläpp från industriventiler.

Parker erhåller ISO 15848-1 klass C-certifiering för låga utsläpp för industriella kul- och nålventiler

Klass C-ventilerna kompletterar Parkers befintliga lösningar för de strängare klass A- och B-beteckningarna för läckagehastighet, samtidigt som kundens investeringar minimeras.

Några av skälen till att minimera utsläpp från industriventiler för företag som är verksamma inom den kemiska, petrokemiska eller naturgasindustrin är miljömål, myndighetsbestämmelser och anläggningens/arbetarnas säkerhet. Ett oberoende testhus bevittnade och certifierade de kompletta fabrikstesterna i enlighet med detta.

För att uppnå ISO 15848-1 klass C-certifiering måste en ventil ligga under en viss läckagehastighet i ett fördefinierat antal operationer (cykler). Dessutom måste ventilen hålla sig inom denna gräns samtidigt som den klarar fördefinierade temperatursvängningar. Såväl Parker Hi-Pro-kulventiler som nålventiler i H-serien uppfyllde kriterierna och är nu certifierade enligt ISO 15848-1 klass C.

Hi-Pro-kulventilen klarade ett test på 205 cykler med en testtemperatur på -50 °C där den uppnådde en läckagehastighet på skafttätningssystemet på 1,2 x 10–6 samt ett test på 205 cykler med en testtemperatur på +160 °C där den uppnådde en läckagehastighet på skafttätningssystemet på 1,0 x 10–6. Nålventilen i H-serien klarade ett test på 205 cykler vid rumstemperatur och uppnådde en läckagehastighet på skafttätningssystemet på 2,0 x 10-6. Båda ventilerna testades med helium som testmedia.


Parker erhåller ISO 15848-1 klass C-certifiering för låga utsläpp för industriella kul- och nålventiler

Parkers Hi-Pro högpresterande kulventiler i klass C ger ett totalt kallt arbetstryck på upp till 414 bar, vilket innebär 100 % tät avstängning och kontinuerlig, repeterbar prestanda. Med en äkta tvådelad, kvalitetssäkrad design reduceras husläckagevägar till ett minimum. Samma kvalitet, tillförlitlighet och värde finns hos Parkers handventiler med nålmönster i klass C i H-serien, vilka möjliggör exakt flödesreglering för en mängd olika medier i tillämpningar med lågt flöde. Nålventilerna har metall-mot-metall-säten som standard, vilket garanterar 100 % tät avstängning.

Båda ventilserierna har fullständigt integrerade röranslutningar som utnyttjar antingen Parkers överlägsna fördel med patenterade A-LOK® (två tätningsringar) eller CPI™-kopplingstekniker (enkel tätningsring). Denna viktiga tekniska egenskap underlättar inte bara snabb installation utan eliminerar även behovet av kongängor och gängtätningsmedel och därmed risken för en extern läckageväg. Detta kan ytterligare minska anläggningens totala utsläpp.

En annan teknisk egenskap hos ventilerna som motiverar ISO 15848-1 klass C-ackrediteringen är den robusta utformningen av packningen runt skaftet. Skaftet i industriella ventiler är en rörlig del, så ett robust omgivande tätningskoncept är direkt nödvändigt för att förhindra läckage under rörelse och för att skaftet ska klara det höga antalet cykler och temperatursvängningar som anges i ISO 15848-1 klass C-standarden.

Med den här utvecklingen kan processanläggningar, systemintegratörer och naturgasdistributörer utnyttja Parkers ISO 15848-1 klass C-certifierade kul- och nålventiler som hjälper till att minimera utsläpp och öka säkerheten.

Läs mer om Parkers ventiler för låga utsläpp på www.parker.com/ipd.

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare