www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB FÖRVÄRVAR SIEMENS VERKSAMHET INOM NEMA-LÅGSPÄNNINGSMOTORER

ABB utvidgar sin portfölj inom NEMA-lågspänningsmotorer för att ytterligare etablera sig som ledande inom det segmentet. Uppfyller ABB:s löfte att expandera till nya marknader och på ett lönsamt sätt öka marknadsandelar.

ABB FÖRVÄRVAR SIEMENS VERKSAMHET INOM NEMA-LÅGSPÄNNINGSMOTORER
ABB tillkännager idag att företaget har undertecknat ett avtal om att köpa Siemens verksamhet inom NEMA-lågspänningsmotorer. Med tillverkning i Guadalajara i Mexiko bidrar förvärvet med en väl ansedd produktportfölj, en långvarig kundbas i Nordamerika och ett erfaret team inom drift, försäljning och ledning. Företaget har cirka 600 anställda och genererade intäkter på cirka 63 miljoner dollar 2021. Finansiella villkor kring transaktionen har inte redovisats. Transaktionen förväntas slutföras under andra kvartalet 2023.

Transaktionen är en del av affärsområdet Motions strategi för lönsam tillväxt och kommer att ge divisionen NEMA Motors möjlighet att utöka produktsortimentet, utveckla relationer i försörjningskedjan och förbättra stödet till den nordamerikanska kundbasen. Den ger också möjlighet att bättre stötta kunderna i Mexiko med lokal tillverkning och försäljning. ABB förväntar sig att gynnas av identifierade synergieffekter och att använda kompetens inom FoU, relationer i försörjningskedjan samt tillgång till marknaden för att få den kombinerade portföljen till sin fulla potential.

”Tilläggsförvärvet skapar ett starkt värde till ABB:s division NEMA Motors”, säger Tarak Mehta, chef för ABB:s affärsområde Motion. ”Genom att investera i verksamheten och öppna upp för säljmöjligheter i Nordamerika, och i synnerhet Mexiko, kan marginalen för ABB Motion förstärkas inom 24 månader.”

”Vi har länge uppskattat kvaliteten och konstruktionen på dessa motorer”, tillägger Jesse Henson, chef för ABB:s division NEMA Motors. ”Nu när vi har träffat ledningen bakom företaget är jag ännu mer övertygad om att vi tillsammans kan växa snabbare än någon av oss skulle kunna göra på egen hand. Vi ser fram emot att lägga till Siemens portfölj av NEMA-lågspänningsmotorer till vårt befintliga sortiment av industriella elmotorer från ABB och Baldor-Reliance®.”

Den globala industrin för NEMA-motorer, värd i storleksordningen 2,7 miljarder dollar, omfattar industriella elmotorer som främst används i Nordamerika. NEMA-motorer är centrala komponenter som används till att driva utrustning i industrier som livsmedel, olja och gas, gruvverksamhet och aggregat, vatten och avlopp, liksom tillämpningar som förflyttar luft, vätskor och enheter.

www.new.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare