www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB VINNER ORDER PÅ ELEKTRIFIERING AV KLABIN PUMA II FÖR ATT DRIVA ÖKAD PRODUKTION

ABB ska leverera kraftdistributionssystem, drivsystem och motorer till Klabins Puma II-projekt. ABB ansvarar för energidistribution av hög kvalitet till två nya maskiner vid Ortigueira-bruket i Brasilien för att uppnå högre produktionsmål. Expansionen av Puma-projektet kröner en över 20 år lång relation mellan ABB och Klabin.

ABB VINNER ORDER PÅ ELEKTRIFIERING AV KLABIN PUMA II FÖR ATT DRIVA ÖKAD PRODUKTION

ABB har utsetts av Klabin, Brasiliens största producent och exportör av emballagepapper och hållbara lösningar för pappersemballering, till att sköta förvaltningen av och att leverera kraftdistributionssystemet till sitt Puma II-projekt, vilket kommer stödja deras produktionsmål på 920 000 ton per år. ABB ska även tillhandahålla drivsystem och motorer till projektet genom Valmet.

ABB kommer ansvara för att säkerställa kvaliteten på energin som distribueras till två nya pappersmaskiner som förvärvats av Klabin för Ortigueira-bruket i Paraná för att uppnå deras ökade produktionsmål. ABB kommer använda sin automationsexpertis genom sitt Energy Management System (EMS), vilket är en del av ABB:s Ability™-lösningar som utnyttjar det distribuerade styrsystemet ABB Ability™ 800xA, vilket är hjärtat och hjärnat i automationen. Utifrån detta kan olika tillämpningar implementeras efter kundens behov.

EMS används direkt i kraftgenereringsanläggningen, vilket möjliggör effektiv och stabil användning av eleffekten och viktig data organiseras sammanhållet, innan datan görs tillgänglig för förebyggande underhållsteam. Detta gör det möjligt för bruket att generera överskottselektricitet som säljs på elnätet till ett spotpris, så att man kan utnyttja de tillfällen som ger de bästa tarifferna.

ABB:s lösning inbegriper även teknik som Is-begränsaren, världens snabbaste effektbrytare, vilken bidrar till sänkta kostnader och optimerade resurser och passar för kortslutningsmoment i både de nya system och expansioner av befintliga system. Panelerna är försedda med gasisolerad ställverksteknik (GIS), vilken har isolerklassning enligt SF6, är robust och har lågt underhållsbehov, vilket säkerställer isolering och skydd av överförings- och distributionsutrustning för elektrisk effekt vid hög- och mellanspänning.

Samarbetet med Puma II är en expansion av det tidigare ABB-systemet som levererades i Puma I-projektet 2014. Klabin kan dra nytta av samma planering och en del av den befintliga Puma I-infrastrukturen, genom att genomföra en systematisk inflätning i krafthanteringssystemet.

Den första fasen i Puma II-projektet slutfördes med uppstarten av pappersmaskin 27 (PM27), vilken kommer att producera världens första kraftlinerpapper gjort till 100 procent av eukalyptusfiber och förse marknaden med 450 000 ton per år. Eukaliner® är en innovativ produkt gjord av förnybara källor som optimerar resurserna i hela produktionskedjan. Den erbjuder en enastående kvalitet även vid lägre ytvikt på pappret och erbjuder tåligt och resursmässigt hållbart förpackningspapper med utmärkt kvalitet på trycket.

Den andra fasen i Puma II-projektet inbegriper uppförande av pappersmaskin 28 (PM28), en modern och avancerad kartongmaskin som kommer öka produktionen för att uppfylla den växande marknadsefterfrågan på emballagepapper. PM28, som är planerad för leverans till 2023, kommer ha en årlig produktionskapacitet på 460 000 ton och kommer befästa Klabins position som en global producent av kartongpapper för flytande livsmedel (mjölk och juicer) och processade produkter, vilket är en förutsättning för bolagets planer för kontinuerlig tillväxt och expansion.

“Fortsättningen från Puma I till Puma II reflekterar vårt långvariga och framgångsrika samarbete med ABB och är ett viktigt steg i att nå våra produktionsmål på 920 000 ton kraftpapper och kartong per år” säger Gabriel Alves Lemes, chef för el, instrument och automation på Klabin. “Automationen av ABB:s elsystem ger både kostnads- och utrymmesbesparingar och reducerar genomsnittstiden mellan strömavbrott, vilket innebär att det, med regelbundet förebyggande underhåll, sällan krävs felavhjälpning.”

“Genom tillskottet av två nya pappersmaskiner i drift som krävs för att klara av Klabins produktionsmål, uppstår ett behov av ökad eldistribution. ABB:s system kommer säkerställa kontroll av energin inte bara till dessa nya maskiner, utan också till alla processöar” säger Robison De Martini, säljchef för Pulp & Paper på ABB. “Brasilien är världens näst största ‎‎producent av pappersmassa, så Klabins produktion av papper och massa är viktig för landets ekonomi. Vi är stolta över att kunna hjälpa dem öka produktionen ytterligare.”

ABB och Klabin har arbetat tillsammans sedan tidigt 1980-tal inom många fält och projekt, såsom mellan- och högspänning, processelektrifiering, motorer, kvalitetskontroll och automationssystem, i processer på flera av Klabins anläggningar för massa och papper.

www.new.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare