www.tillverkning-sverige.com
Vattenfall News

VATTENFALL OCH NETTO TYSKLAND I SAMARBETE OM LADDINFRASTRUKTUR

Vattenfall och dagligvarubutiken Netto har inlett ett samarbete för att etablera snabbladdningsstationer i Tyskland. Inledningsvis ska cirka 470 laddstationer med 940 laddpunkter sättas upp vid över 270 Nettobutiker. Laddstationerna, som blir tillgängliga för alla, kommer att förses med el från förnybara källor.

VATTENFALL OCH NETTO TYSKLAND I SAMARBETE OM LADDINFRASTRUKTUR

Byggandet av snabbladdningsinfrastrukturen med 180 kW och 360 kW laddplatser vid Nettoägda fastigheter planeras i första hand under 2023 och 2024. Netto kommer att tillhandahålla parkeringsplatser för kunder vid sina butiker samtidigt som Vattenfall hanterar planering, konstruktion och drift av laddstationerna.

Stationerna kommer att vara fritt tillgängliga för Netto-kunder såväl som alla andra förare av elbilar under butikernas normala öppettider. Laddstationerna utgör en betydande utbyggnad av Vattenfalls snabbladdningsnät i Tyskland och Vattenfall och Netto avser också att utöka samarbetet.

– Från vår synvinkel är utbudet av snabbladdningsstationer ett viktigt inslag för att öka attraktionskraften för våra butiker. Dessutom uppnår vi ytterligare en viktig milstolpe i vårt hållbarhetsarbete. Tillsammans med Vattenfall är vi ett föredöme i utbyggnaden av infrastrukturen för e-mobilitet med nästan 1000 nya laddpunkter, säger Ingo Panknin, vd för Netto Tyskland.

– Vi är glada över att ha inlett ett samarbete med Netto i Tyskland, som liksom vi ser värdet av att etablera snabbladdning för elbilar. Om laddningsprocessen enkelt och bekvämt kan integreras i vardagen – speciellt när man handlar i affärer, då är vi på väg att lyckas med att förverkliga infrastrukturen och omställningen till elbilar i bred skala, säger Tomas Björnsson, Vice President E-mobility på Vattenfall.

www.group.vattenfall.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare