www.tillverkning-sverige.com
Parker News

Parker Autoclave Engineers nålventiler och kopplingar får EC-79-certifiering för användning ombord på vätgasdrivna fordon

Parker Hannifin, det världsledande företaget inom rörelse- och styrteknik, har fått EG-79-certifiering för sina Autoclave Engineers SM-serier av nålventiler och kon- och gängkopplingar med medeltryck.

Parker Autoclave Engineers nålventiler och kopplingar får EC-79-certifiering för användning ombord på vätgasdrivna fordon

EG-79-godkännandet och -certifieringen är en del av ett EU-krav för komponenter och system som är avsedda för installation på vätgasdrivna fordon.

Behovet av mer hållbara, energieffektiva fordon med nollutsläpp, dvs. utsläpp av vattenånga istället för koldioxid, ökar stadigt. Parker stödjer det globala arbetet med att minska koldioxidutsläppen genom att erbjuda ett brett utbud av lösningar som möjliggör säker och effektiv drift för en mängd olika vätgastillämpningar.

Ett godkännande av typen EG-79 intygar att komponenterna som används kan klara elektriska, mekaniska, termiska och kemiska driftsförhållanden utan att läcka eller deformeras. Det säkerställer även att komponenterna på ett tillförlitligt sätt kan klara förväntade temperaturer och tryck som de utsätts för under sin livstid, och att de är utformade på ett sådant sätt att de kan installeras och skyddas mot skador. Parkers produkter har genomgått en rad noggranna tester för att säkerställa att de uppfyller de stränga kraven i förordningen.

Vätgasvarianten av nålventilerna har ett unikt skaft/säte och en PTFE-packning som klarar temperaturer mellan -40 °C och 120 °C samt trycknivåer på upp till 700 bar (10 152 psi). Såväl nålventilerna som kon- och gängkopplingarna i SM-serien går att köpa med vibrationsdämpande anslutningar, som flyttar spänningskoncentrationen till den ogängade delen av röret och levereras i storlekar upp till 1 tum.

”EG-79-certifiering är ett bevis på den höga kvaliteten på Parker Autoclave Engineers sortiment. Parker klarade enkelt alla tester för det här certifikatet, vilket inte är förvånande med tanke på kvaliteten på produktsortimenten och kompetensen hos Parkers ingenjörsteam.” Franck Grignola, produktchef för Parker Instrumentation Products Division Europe, kommenterar.

Dessa Parker Autoclave Engineers-ventiler och -kopplingar kompletterar det redan EG-79-certifierade utbudet av A-LOK®-rörkopplingar med två tätningsringar, som har utformats för att uppnå läckagefria anslutningar ombord på vätgasdrivna fordon samt för att klara trycknivåer upp till 350 bar och temperaturer så låga som -40 °C. Dessa kopplingar ger tillförlitlig drift i kryogeniska tillämpningar och i tillämpningar som innefattar tryckcykling och termisk cykling samt vibrationer.

Andra produkter inom Parkers instrumenteringssortiment som är lämpliga för vätgastillämpningar är kopplingar, rör, filter, kulventiler och backventiler samt ett sortiment av kryogenventiler som är lämpliga för flytande vätgastillämpningar.

Mer information om hur Parker Hannifin stöder energiövergången och den säkra användningen av väte som en miljövänlig alternativ bränslekälla finns på www.parker.com/hydrogen-service

www.parker.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare