www.tillverkning-sverige.com
Danfoss News

Danfoss och Ohmia Retail går samman med en innovativ ”Energy as a Service”-lösning för den svenska livsmedelshandeln

Danfoss har ingått ett samarbete med Ohmia Retail International AS och etablerat ett gemensamt bolag i Sverige för att komplettera sitt nuvarande erbjudande till dagligvaruhandelskunder i Sverige.

Danfoss och Ohmia Retail går samman med en innovativ ”Energy as a Service”-lösning för den svenska livsmedelshandeln

Danfoss och Ohmia Retail går samman med en innovativ ”Energy as a Service”-lösning för den svenska livsmedelshandeln

Tillsammans med Danfoss kommer Ohmia Retail att erbjuda livsmedelsmarknaden snabbare tillgång till de senaste, mest energieffektiva kylsystemen och optimerad drift. Genom att erbjuda en månadsbaserad abonnemangstjänst kommer satsningen att förhindra höga kostnader för kunder och inkludera en prestationsgaranti som täcker energiförbrukning, driftsäkerhet och driftskostnader.

En ”allt-i-ett” servicelösning för energieffektivitet
Ohmia Retail har byggt enorma framgångar på den norska marknaden med sina lösningar. Nu när det här samarbetet kommer igång kommer Ohmia Retail och Danfoss skala upp dessa lösningar och göra fördelarna tillgängliga för kunder över hela norra Europa.

Med "Refrigeration as a Service" kan kunderna njuta av en komplett nyckelfärdig lösning som täcker hela livscykeln för kylutrustningen, inklusive ett bekymmersfritt underhåll för att säkerställa kontinuerlig tillförlitlighet. Genom att undvika höga förskottskostnader gör denna tjänst det möjligt för stormarknader att snabbare övergå till den mest energieffektiva tekniken och naturliga köldmedier, vilket i sin tur minskar den negativa påverkan på vårt klimat.

En god matchning
Det mycket erfarna Ohmia Retail-teamet kommer att driva programmets verksamhet, inklusive butiksdesign, energi/ingenjörskonsultation och projektledning. Danfoss kommer att vara en minoritetsägare i det gemensamma företaget och kommer att tillhandahålla kylkomponenter (via etablerade OEM och entreprenörer), lot-anslutning och Danfoss Alsense™-plattformen som är programvaran för att övervaka energianvändningen i stormarknader.

Alsense™ ger insikter och rekommendationer som backas upp av realtidsdata, vilket hjälper stormarknadschefer att optimera sin kylning, HVAC och andra tillgångar mer effektivt och minska utgifterna relaterade till energikostnader och matsvinn.

"Vi är glada över att gå samman med Danfoss och att utnyttja deras nätverk och expertis och som tillverkare av viktiga kvalitetskomponenter", säger Tarje Holskil, Executive Vice President, Marketing and Business Development TrønderEnergi. "Med sin marknadsposition inom denna sektor och globala närvaro är Danfoss en idealisk partner för Ohmia Retail. Vi ser fram emot att starta upp och är övertygade om att vi tillsammans kommer att skapa en framgångssaga."

"Vi är otroligt stolta och glada över att samarbeta med Ohmia Retail. De erbjuder mycket innovativa tjänster som ger kunderna en" bekymmersfri "övergång till klassens bästa kylsystem - vilket hjälper dem att minska energiförbrukningen och kostnaderna", tillägger Tuuli Sarvilinna, Senior Vice President, Electronic Controllers, and Services, Danfoss Climate Solution. "Det är en perfekt match att kombinera styrkorna hos Danfoss kontroller och lottjänster med Ohmia Retails beprövade projektlednings- och butiksdriftskapacitet".

Mer information och utveckling kommer uppdateras kontinuerligt här: https://www.ohmiaretail.se/

www.danfoss.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare